Buna ziua.
Am si eu nevoie de sfatul unui cunoscator privind cea mai buna alegere a dovezii pentru sediul social .
Momentan locuiesc in casa parintilor mei pe care vreau sa o trec ca sediu social al firmei care urmeaza sa o infiintez.
Cei de la ONRC dau intr-un ghid o serie de posibilitati (copiate mai jos) dar as vrea sa stiu care se aplica situatie mele, care ar fi cea mai indicata si de ce. Orice informatie suplimentara e mult apreciata.
Multumesc anticipat
"Pe Dovezile privind sediul social / secundar se pot face, după caz, cu: - contract de vânzare-cumpărare, intabulat*; - contract de schimb, intabulat*; - contract de închiriere: - înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice, pentru cel încheiat între persoane fizice şi persoane juridice; - neînregistrat la Administraţia Finanţelor Publice, pentru cel încheiat între persoane juridice. - contract de subînchiriere; - contract de concesiune, intabulat*; - contract de leasing imobiliar; - contract de comodat, în original, în formă autentică sau sub semnătură privată, însoţit de actul doveditor al proprietarului, intabulat*; - contract de donaţie, în formă autentică, intabulat*; - contract de uz; - contract de uzufruct; - extras de carte funciară, în termen de valabilitate la depunere - pentru oricare din actele prevăzute ca dovadă de sediu (inclusiv în cazul aportului la capitalul social la constituirea societăţii, pe numele asociatului care aportează); - certificat de rol fiscal/rol agricol, în termen de valabilitate; - certificat de moştenitor; - act notarial de ieşire din indiviziune sau de delimitare a proprietăţii, intabulat*; - hotărâre judecătorească definitivă privind proprietatea (intabulată*) sau folosinţa/uzufructul; - hotărâre judecătorească definitivă de ieşire din indiviziune, intabulată* - proces verbal de recepţie a construcţiei, intabulat*; - act de adjudecare a imobilului vândut în cadrul executării silite; - contract de asistenţă juridică privind stabilirea sediului social la sediul profesional al avocatului conform art. 3 alin. (1) lit. h) şi i) din Legea nr. 51/1995, cu modificările şi completările ulterioare." sursa: situl ONRC.
Cel mai recent răspuns:
hillfingerr , utilizator
12:54, 31 Octombrie 2008