avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua, am anumite nelamuriri cu privire la calculul indemnizatiei de crestere a copilului. Va dau cateva date din fluturasul de salariu: Total venituri brute-1808, Venituri impozabile-1487, salariu net-1272. Va rog sa-mi spuneti carui venit i se aplica cota de 75% pentru calculul ICC pentru 2 ani, si daca se mai calculeaza alte impozite si scazaminte la respectiva suma.
- Media se face pe ultimile 12 luni sau ultimile 6 luni? Mai convenabil ar fi pe ultimile 12 luni intrucat media salariilor ar fi mai mare pt ca au fost doua joburi simultan pe o parioada de vreo 4 luni. Daca mi-ati mai putea da alte sfaturi pentru a avea ICC cat mai mare v-as fi recunoscator. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 29 Ianuarie 2012
Cota de 75% se aplica asupra mediei veniturilor nete realizate in ultimelor 12 luni anterioare datei nasterii copilului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani? anca_alex anca_alex Buna ziua.Am si eu o nelamurire cu privire la calculul indemnizatiei pt.cresterea copilului.Eu am un salariu de incadrare de 1440 ron(brut),adica 1000 ... (vezi toată discuția)
Venit net realizat renata84 renata84 Am si eu o nelamurire mai complexa: am intrat in concediu de risc maternal. Ce salariu voi primi? Am citit in OUG nr. 96 din 14 octombrie 2003 ca cuantumul ... (vezi toată discuția)
Oug 79/2017 lllllllll lllllllll Dupa intrarea in vigoare a OUG79/2017 angajatorul a schimbat salariul brut/ respectiv venitul net, in sensul ca au scazut pe fluturas, adaugand in schimb o ... (vezi toată discuția)