Am sa intru direct in subiect si am sa va intreb cand ar putea fi prescriesa o datorie pe care o am fata de fosta mea sotie, datorie aparuat in urma unui proces de partaj?
In anul 2006, fosta mea sotie, a initiat un proces de divort urmat de un proces de partaj. Bunuriele ce faceau obiectul procesului de partaj erau 3 terenuri si o casa neevidentiata (la rosu).
In anul 2007 am ajuns la o intelegere cu fosta mea sotie si am incheiat un act notarial prin care eu eram obligat sa-i achit suma de 30.000 euro pana la finalul anului suma ce reprezenta jumatate din valoarea terenurilor si a casei neevidentiate. Drept garantie a plati, avocatii fostei soti, au cerut inscrierea in C.F. urile terenurilor a datoriei pe care o aveam fata de ea, cu alte cuvinte mi sa pus sechestru pe acele terenuri. Dupa trecerea termenului de achitare a sumei, sa inceput o procedura de executare silita, de catre fosta mea sotie, procedura care a fost intrerupta de avocatul meu printr-o cerere de suspendare a executarii silite.
La inceputul anului 2008 am plecat din romania rupand orice legatura cu cei din tara si nu mai stiu nimic concret din cele intamplate.
De curand am afat ca terenurile nu au fost executate in schimbul datoriei, in extrasele C.F. aparand eu ca si proprietar iar la mentiuni apare sarcina de 30.000 de euro impusa de fosta mea sotie. Deci se para ca pana la aceasta data nu a reusit sa execute bunurile.
Din pacate sunt in situatia in care nu mai pot lua legatura cu fostul meu avocat si singura care poate sa imi relateze despre acea situatie ar fi fosta mea sotie........banuiti ce mi s-ar spune, nu?
Intrebarile mele sunt:
1.Daca exista un termen de prescriere a acestei datori?
2.Cand este acesta?
3.De la ce data se calculeaza?
4.Daca poate fi intrerupt?
5.Cum pot afla situatia ei acum?
6.Daca s-a prescris aceasta datorie cum pot intra in posesia C.F.-urilor curate, fara mentiunile de executare?
Stiu ca e complicat dar fiecare sfat venit de la Dvs. sunt convins ca va fi un pas inspre rezolvarea acestei situatii!!!
1.Daca exista un termen de prescriere a acestei datori?
Termen exista..de 3 ani..daca in acesti ani nu a mai facut niciun act de executare..insa nu puteti sti
2.Cand este acesta?....am raspuns
3.De la ce data se calculeaza?
de la ultimul act de executare cu conditia sa nu mai efectuez un alt act
4.Daca poate fi intrerupt?
Poate fi intrerupt si printr-o simpla notificare
5.Cum pot afla situatia ei acum?
Vorbind cu fosta dvs sotie!
6.Daca s-a prescris aceasta datorie cum pot intra in posesia C.F.-urilor curate, fara mentiunile de executare?
Nu puteti intra in posesia CF-urilor curate decat conditia prezentarii unei declaratii din partea sotiei ca si-a primit sulta ( datoria)
Sincer nu vreau sa am de a face cu persoane ca dvs....care fug de raspundere si incearca sa se imbogateasca fara just temei pe spinarea altora.
Sincer nu vreau sa am de a face cu persoane ca dvs....care fug de raspundere si incearca sa se imbogateasca fara just temei pe spinarea altora.
Multumesc pentru raspuns!
Ultima dvs. propozitie o consider ca o jignire pe care mi-ati adus-o dar va accept eventualele " scuze " datorita faptului ca nu cunoasteti totate amanuntele situatie.
In mare va pot spune ca creditul din care am cumparat terenurile, la procesul de partaj nu a fost recunoscut de catre ea, desi a fost scos in timpul casatoriei, si ramanand in sarcina mea sa-l achit. Cu alte cuvinte si creditul si jumatate din terenuri au ramas in spatele meu sa le achit. Ea a ramas doar cu suma de 30.000 euro sa o primeasca si sa nu plateasca nici un leu in contravaloarea creditului scos.
Deci, cine pe spatele cui se imbogateste?
Pe Forum sunt interzise: atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
Pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lpersoanelor in ele.
Cer scuze celor care se considera jigniti prin atitudinea mea.
In profesia aleasa m-am confruntam cu foarte multe cazuri, m-am implicat in solutionarea lor atat profesional cat si sufleteste, si ..poate de aceea, in momentul in care am dat raspunsul...am avut acea atitudine.
Este prima data cand intervine moderatorul in raspunsurile mele, dar imi doresc sa fie si ultima oara.
Multumesc pentru intelegere si pentru acceptarea scuzelor mele de catre utilizator.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Cristhina
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul ... (vezi toată discuția)