avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mai au voie bancile sa faca executare silita asupra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mai au voie bancile sa faca executare silita asupra locuintei pentru neplata ?

buna ziua, as dorii sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns , cineva din familie a facut un credit si din neplata , banca vrea sa bage locuinta la licitatie, se poate face ceva impotriva executarii silite? Si daca da, cat mai pot amana licitatia?
Astept raspuns urgent !
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:59, 29 Ianuarie 2012
Va trebui sa formulati contestatie la executare depusa la judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul respectiv.Aceasta insa nu va opri executarea silita.De aceea concomitent cu aceasta contestatie va trebui sa depuneti la aceeasi instanta ordonanta presedintiala de suspendare a executarii.Insa va avertizez ca va trebui ,in ambele cazuri sa platiti taxa de timbru.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
si, bineinteles, trebuie sa platiti si datoria la banca - daca nu o sa o platiti, o sa ia imobilul
vladfesan a scris:

si, bineinteles, trebuie sa platiti si datoria la banca - daca nu o sa o platiti, o sa ia imobilul

Utilizatorul ne-a intrebat cum poate amana executarea silita.Or aceasta nu poate fi realizata decat prin ordonanta presedintiala de suspendare a executarii silite.In cazul admiterii de catre instanta,nu vad de ce ar trebui sa plateasca imediat datoria,pana cand nu va fi pronuntata o sentinta pe fondul cauzei cu privire la contestatie.Urmeaza si caile de atac,bineinteles.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara de catre executorul bancar claudia.popa claudia.popa Pe 16 februarie am termen pentru a mi se vinde imobilul, prin licitatie, de catre un executor bancar. Am facut contestatie la executare si am termen pe 20 ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare,contestatie la executare rog ajutor tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va cer din nou ajutorul.Am facut o contestatie la executare iar termenul este abia in luna mai.Intre timp am primit un proces verbal de actualizare ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie Lulica Lulica Acum 4 ani unchiul meu a primit in curtea service-ul pe care-l detinea masina unui "amic"; masina nu era adusa pentru o reparatie (nu a avut nici un act de ... (vezi toată discuția)