avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare contravaloare actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare contravaloare actiuni

unchiul meu a decedat in urma cu 6 luni. a lucrat 20 de ani la o societate pe actiuni, unde detinea 1300 de actiuni. inainte de moartea sa, societatea s-a transformat din SA in SRL.

cum isi poate recupera familia contravaloarea actiunilor ?
Cel mai recent răspuns: demir_crina , utilizator 21:50, 22 Februarie 2012
trebuie vazute actele societatii.. este o problema mai delicata care trebuie abordata doar pin consultare directa
Actiunile s-au transformat in parti sociale, la o valoare nu mai mica de 10 lei. Unchiul dumneavoastra a devenit din actionar, asociat in acest SRL. Trebuie intr-adevar vazut cum a avut loc aceasta modificare, ce parti sociale detine unchiul din aceasta societate ( cereti un certificat constatator de la registrul comertului ) si mai departe, solicitat societatii comerciale, ulterior dezbaterii succesiunii, introducerea dumneavoastra ca mostenitor in calitate de asociat in SRL-ul respectiv, daca exista o clauza in actul constitutiv de continuare a societatii cu mostenitorii asociatului decedat. Daca nu, puteti solicita societatii contravaloarea partilor sociale mostenite, conform bilantului pe ultimul an.
multumesc frumos ptr informatii!
am avut termen si instanta invoca din oficiu necompetenta materiala a judecatoriei medgidia pentru ca am pretins suma de 250 000 lei .

in ce consta aceasta incompetenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactare act constitutiv - parti sociale caz deces eugen82 eugen82 intr-un srl cu doi asociati cum ar trebui sa fie formulata in redactarea actului constitutiv o clauza prin care in caz de deces al unuia dintre asociati ... (vezi toată discuția)
Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)
Mostenire Eva_56 Eva_56 Am avut un frate care a decedat.El era actionar si asociat intr-o societate comerciala. Pot sa las actiunile in administrarea sotiei cit aceasta traieste? (vezi toată discuția)