avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am avut un frate care a decedat.El era actionar si asociat intr-o societate comerciala.
Pot sa las actiunile in administrarea sotiei cit aceasta traieste?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 14:58, 18 Iunie 2012
Sotia fratelui decedat?Ca sotie supravietuitiare are drepturi la mostenire.
Ei nu au avut copii. La succesuine nu participa si fratii sotului decedat?
Daca in actul constitutiv, era prevazuta continuarea societatii cu mostenitorii asociatului decedat, atunci acesti devin asociati in societate in locul defunctului, nemaipunandu-se problema impartirii partilor sociale. Daca nu se prevede in actul constitutiv o asemenea posibilitate, legea 31/1990 prevede ca mostenitorii asociatului decedat au dreptul la contravaloarea partilor sociale conform ultimului bilant contabil. In categoria mostenitorul se includ rudele de sange si sotia supravietuitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bialuca1978 bialuca1978 problema mea este urmatoarea: - sotie decedata, sot si fiica supravietuitori - sotia era asociat cu 66% intr-un SRL Ce acte sunt necesare de la firma pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire laryp laryp buna ziua, daca tatal a decedat, si bunurile sunt pe firma, casa, 2 masini, conturile bancare, cum se impart daca, casa e pe terenul tatalui, ne dezbatuta ... (vezi toată discuția)
Deces asociat am un SRL cu trei asociati. Unul a decedat. Ce fac acum? ce trebuie sa depun la registru? actiunile vor fi preluate de sotia acestuia, copii renuntand in ... (vezi toată discuția)