avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%

O persoana informata mi-a transmis ca firma franceza ce detine monopulul asupra apei potabile in Bucuresti a solicitat majorarea pretului per mc cu 34%.
Aceasta majorare survine dupa cea operata in luna noiembrie 2011.
Am inteles ca ANRSC si-a dat acordul in aceasta privinta.

A solicitat cineva precizari la institutiile statului in legatura cu acest aspect?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 23:12, 11 Aprilie 2012
@cavalis
aici nu discutam despre cine se sperie..
Discutam despre solicitarea unor puncte de vedere autoritatilor locale.
Daca nu ii intrebam de sanatate pe alesii nostri, inseamna ca pot face ce vor.
Se presupune ca au fost alesi ca sa ne reprezinte.

Pretul nu e 5 lei si un pic ci aproape 6 lei ceea ce in termeni reali conteaza, iar o crestere de 34% nu mi se pare justificata avand in vedere calitatea necorespunzatoare a apei pentru baut.

Pierdeti din vedere tocmai faptul ca atunci cand preturile cresc nejustificat aproape la fel de mult si pierderile... ceea ce reprezinta o alta discutie.

Poate sunteti amabil sa ne indicati si orasul in care pretul apei a ajuns la 7,03 lei.
Va multumesc.
Orasul in speta este MANGALIA ... daca vrei iti fac si un scan dupa o factura sau hotarare RAJA (furnizor apa in oras). anu trecut pe toamna, apa a crescut luna de luna cu ceva bani...si temei legal? tot felul de abureli de la ei. Sa nu mai zic ca si caldura se da cu portia 5ore dimineata si 7ore seara (12ore pe zii). Nu mai avem dece sa ne plangem, nici primar nu mai e de asta toamna :)) Neam obisnuit cu principiile astea de "bun simt"
MANGALIA ... . anu trecut pe toamna, apa a crescut luna de luna cu ceva bani...si temei legal? tot felul de abureli de la ei.

Sa inteleg ca nu ati facut nimic?
Nici macar o solicitare de informatii publice?

[quot}Nu mai avem dece sa ne plangem, nici primar nu mai e de asta toamna
Masurile sunt luate de Consiliul local ..


motive de majorare ? marirea tva, scumpirea mentenantei, etc...abureli cum am mai zis.
in oras la mine e un pret, la Constanta alt pret...aceeasi firma, aceeasi apa, ca sa nu mai zic ca apa de mangalia e luat din puturi subterane de mare adancime, de foarte buna calitate. In fine, lucruri care ne depasesc pe noi cei de rand...Ideea e ca e cea mai scumpa din tara, aproximativ acelasi lucru care il fac cei care furnizeaza apa, fac si altii din alte orase ale tarii.
La no in asociatiei am luat masuri de a nu mai avea diferente (pierderi nu se punea problema ca totul e ok, asa cu instalatia veche a blocului, mereu sa remediat eventualele probleme aparute) prin schimbarea la toti a apometrelor vechi tip B cu altele noi de tip C...iar apa iese la contorizarea lunara (daca luna oct nu am gasit 5 mc, luna noe nu sa gasit 7mc, in dec iam gasit, adica cei 12mc lipsa)...in concluzie pt cele 3luni am avut diferenta ZERO, iar pretu platit catre furnizorul RAJA e cel cu 7.03 pe luna...nu cu acele diferente de care urcau pretul la 8-9lei/mc.
In Brasov pretul apei este de 5,86 lei/m.c. (inclusiv canalizarea si tva-ul), din data de 01.07.2011. Din primavara anului 2009 pana in prezent, pretul apei a crescut cu peste 60% (probabil se tine cont de cursul euro si in acest pret poate sunt incluse si accize). Toate majorarile de tarife s-au facut nerespectand contractul de furnizare a acestui serviciu (ma refer la alin.2 al art.13 din Ordinul 90/2007 al presedintelui ANRSC-< Modificarea preţurilor şi tarifelor va fi adusă la cunostinta utilizatorului în scris, cu minimum 15 zile înaintea începerii perioadei de facturare la noul preţ>. In acest moment am ajuns in instanta pentru nerespectarea contractului de catre furnizorul de apa, dupa ce am trecut de fazele cu OPC, ANRSC, inclusiv medierea conflictului de catre Consiliul Judetean. Se apara toti unii pe altii si mizeaza pe faptul ca foarte multi nu vor merge pana la capat si vor abandona.

Alte discuții în legătură

Anrsc aproba ajustare tarifara extraordinara eliasav eliasav furnizorul de apa a precizat ca ANRSC a aprobat (probabil un bonus de Sfintele sarbatori de Craciun) cu adresa 4034592/21.12.2011 ajustarea tarifara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista vreo lege care reglementeaza pretul apei in ... Helena_18 Helena_18 Buna ziua! Exista vreo lege care reglementeaza pretul apei in Romania? Asociatia de proprietari unde detin un imobil este furnizor privat de apa/canalizare ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare apa potabila david ionica david ionica Sunt administrator la asociatie de proprietari si , avand in vedere modificarea permanenta a preturilor la apa, la canalizare, apa meteo, nu doresc sa semnez ... (vezi toată discuția)