avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%

O persoana informata mi-a transmis ca firma franceza ce detine monopulul asupra apei potabile in Bucuresti a solicitat majorarea pretului per mc cu 34%.
Aceasta majorare survine dupa cea operata in luna noiembrie 2011.
Am inteles ca ANRSC si-a dat acordul in aceasta privinta.

A solicitat cineva precizari la institutiile statului in legatura cu acest aspect?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 23:12, 11 Aprilie 2012
motive de majorare ? marirea tva,

TVA s-a majorat in anul 2010.
A trecut ceva timp de atunci.
@nelu.h
in sfarsit o asociatie care isi apara drepturile.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
eliasav, utilizator
Da, dar eu nu am inteles din postul lui @nelu.h daca si a rezolvat ceva.
A ajuns in instanta si?
Primul termen este in 28.03.2012. Asociatia noastra - la nivel de scara (15 ap.) s-a infiintat in 2009, an in care am facut si separarea de apa fata de restul blocului din surse proprii (financiare). Conform legii, am solicitat decontarea cheltuielilor facute de AP cu separarea, de catre Compania APA. Bineinteles ca nu vor sa faca acest lucru nici in ruptul capului. Acesta este un motiv pentru care am intentat actiunea, al doilea este cel referitor la majorarea tarifului fara a respecta clauzele contractuale. In 2010, dupa ce "am involburat apele" - referitor la faptul ca nu se respecta al.2 al art.13 din Ordinul 90/2007 al presedintelui ANRSC (prin care este aprobat contractul cadru de furnizare a serviciului de alimentare cu apa) - Compania APA a intocmit noi contracte de furnizare a serviciului din continutul carora a disparut al.2 al art.13. In urma medierii conflictului de catre Consiliul Judetean (mediere la care au participat cate 2 reprezentanti de la C.J. Bv, 2 -de la ANRSC , 2 de la Compania APA si cu mine din partea AP) am obtinut refacerea tuturor contractelor cu utilizatorii din jud. Bv - prin reintroducerea al.2 din art.13. Pentru celelalte probleme nu am obtinut nimic pt. ca, probabil, s-ar fi creat un precedent periculos pentru Compania APA - care este sustinuta in demersul ei de a jecmani populatia de catre C.J. Bv.
Iata praf de dat in ochi:

Taxa Municipala pentru Apa Uzata (TMAU) s-a diminuat

Pentru anul 2012, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat diminuarea Taxei Municipale pentru Apa Uzata (TMAU) cu 0,05 lei/ m3 apa uzata (canalizare si deversare apa meteo).

Astfel, de la 0,10 lei / m3 apa uzata taxa a scazut la 0,05 lei/ m3 apa uzata.

Această taxa este colectaa de Apa Nova Bucuresti in numele si pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti in baza Hotararii CGMB nr. 317/ 29.10.2008 si se aplica tuturor clientilor (persoane fizice sau juridice) care beneficiaza de serviciile de canalizare asigurate de Apa Nova Bucuresti.


[ link extern ] /
Am inteles ca APANOVA a preluat in concesiune statia de epurare Glina si canalul colector de sub Dambovita.

In aceste conditii, a fost redusa taxa cu 0,05 lei/mc3 si majorat pretul apei curente cu 34%.

Vorbim de eficienta economica franco-romana.

Alte discuții în legătură

Anrsc aproba ajustare tarifara extraordinara eliasav eliasav furnizorul de apa a precizat ca ANRSC a aprobat (probabil un bonus de Sfintele sarbatori de Craciun) cu adresa 4034592/21.12.2011 ajustarea tarifara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista vreo lege care reglementeaza pretul apei in ... Helena_18 Helena_18 Buna ziua! Exista vreo lege care reglementeaza pretul apei in Romania? Asociatia de proprietari unde detin un imobil este furnizor privat de apa/canalizare ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare apa potabila david ionica david ionica Sunt administrator la asociatie de proprietari si , avand in vedere modificarea permanenta a preturilor la apa, la canalizare, apa meteo, nu doresc sa semnez ... (vezi toată discuția)