avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata in 7 luni si 2 saptamani iar firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata in 7 luni si 2 saptamani iar firma mea a declarat faliment

Buna ,
Sunt insarcinata in 7 luni si 2 saptamani ,iar firma mea a declarat procedura de faliment.Cum trebuie sa procedez ca sa nu pierd drepturile care mi se cuvin : concediu de sarcina si lauzie si CCC.Mentionez ca de la 1.02.2012 trebuie sa intru de drept in concediu de sarcina si lauzie .Nu stiu insa cine o sa imi plateasca acest concediu tinind cont ca pe luna Decembrie 2011 firma nu a platit contributiile catre stat.Mai precis ,banii au fost virati in Banca dar aceasta a blocat banii.Am o vechime in aceasta firma de 5 ani.
Ce se intampla daca in aceste 2 zile (30.01.2012 si 31.01.2012 ) voi primi preaviz?
Va rog sa imi dati un sfat.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Ianuarie 2012
Daca societatea este in faliment , atunci c.i.m. va inceta ... in aceste conditii, va puteti inscrie la somaj ... din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa va reluati somajul.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor asigurarilor sociale , ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, de venituri supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil elennalip elennalip Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani in 25 mai 2015 iar eu sunt insarcinata cu al doilea copil care trebuie ... (vezi toată discuția)
Probleme indemnizatie nou nascut Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o problema, sotia mea a nascut,ea nu a avut contract de munca,deci ne-am decis sa intru eu in concediu de ingrijirea copilului si sa ... (vezi toată discuția)