Buna ,
Sunt insarcinata in 7 luni si 2 saptamani ,iar firma mea a declarat procedura de faliment.Cum trebuie sa procedez ca sa nu pierd drepturile care mi se cuvin : concediu de sarcina si lauzie si CCC.Mentionez ca de la 1.02.2012 trebuie sa intru de drept in concediu de sarcina si lauzie .Nu stiu insa cine o sa imi plateasca acest concediu tinind cont ca pe luna Decembrie 2011 firma nu a platit contributiile catre stat.Mai precis ,banii au fost virati in Banca dar aceasta a blocat banii.Am o vechime in aceasta firma de 5 ani.
Ce se intampla daca in aceste 2 zile (30.01.2012 si 31.01.2012 ) voi primi preaviz?
Va rog sa imi dati un sfat.
Va multumesc .
Daca societatea este in faliment , atunci c.i.m. va inceta ... in aceste conditii, va puteti inscrie la somaj ... din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa va reluati somajul.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor asigurarilor sociale , ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, de venituri supuse impozitului pe venit.