Tata este casatorit cu acte are o sotie si 2 copii rezultatii din aceasta casatorie.De aproximativ 8 ani tata locuia la casa parinteasca singur si tinand legatura numai cu mine (fiica din prima casatorie),avand in vedere ca bunica sa imbolnavit am luato la domiciliul meu de aproximativ 2 ani.Noi fiind o familie de musulmani tata cu anii in urma şi-a schimbat chiar şi religia acesta fiind un mare pacat....Problema este ca tata sa imbolnavit eu am anuntat sotia şi cei 2 copii care nu lea pasat ,avand in vedere ca tata avea o casa impreuna cu acestia ,sotia si cei 2 copii au mers sa schimbe yala locuintei tata nemai avand acces.Am facut o sesizare la politie in numele tatalui referitor la aceasta problema,avand in vedere ca de la politie nu am primit nici un rezultat,tata la iesirea din spital a dorit sa mergem acasa la el .l-am dus dar era aceeasi problema yala era schimbata cu toate ca sotia acestuia ii promisese ca o va schimba,am sunat la 112 sa prezentat un echipaj de politie nea adus la cunostinta ca putem sparge uşa dar daca sotia lui tata va spune ca a avut o suma de bani in casa eu voi fi raspunzatoare ,aşa ca am decis sa ne intoarcem la domiciliul meu chiar daca tata a insistat sa spargem usa.Problema este ca tata a fost foarte afectat de aceasta situatie chiar daca eu iam promis ca o sa merg la politie personal şi la 3 ore a decedat .L-am inmormantat tot eu ,am fost de i-am pus doliu la casa sa la 1 zi dupa inmormantare si am aprins o lumanare.Sotia tatalui in cele din urma mia facut sesizare la politie pentru viol de domiciliu(mentionez ca am mutatie la aceasta adresa),mai mult aceasta ma acuza de moartea tatalui meu spunand ca eu l-am omorat pentru ca l-am dus acasa ,ca trebuia sa ii dau eu telefon dansei sa-mi dea cheie şi ca eu sunt raspunzatoare de moartea lui.Am fost ajutata de preotul care cunostea situatia acesta damdu-mi
o adeverinta in acest sens precum ca tata traia singur si a fost ingrijit de mine.M-a ajutat o persoana din cadrul politiei de a declara ca avand in vedere ca sotia şi copii au schimbat yala era normal sa il anunte si pe tata avend in vedere ca era unul dintre proprietari acestui imobil şi ca nu ma fac vinovata de moartea tatalui meu deoarece tata a murit din cauza supararii ca nu a putut intra in casa .....İn momentul de fata eu am mutatie la domiciliul la tata .Am inteles ca la 40 de zile din spusele vecinelor ar fi bine sa fac pomana acestuia la casa sa unde a vrut sa mearga si nu sa putut ,eu am domiciliul acolo dar nu sunt o persoana care sa imi placa si scandalurile cu acestia.Acestia ma pot acuza de moartea lui tata daca am confirmare de la 112 adeverinta de la preot si martori ca tata a fost ingrijit de mine?Avand in vedere situatia creata acestia pot fi nedemni de a mosteni?Care ar fi acestea?
In privinta ndemnitatii succesorale , lecturari art. 958-961 din Noul Cod civil.
Veti observa ca , pentru a putea opera nedemnitatea succesorala, este necesara savarsirea unor fapte de natura penala, comise cu intentie fata de defunct, fapte care sa fi facut obiectul unui proces penal si care sa se fi solutionat prin pronuntarea unei hotarari de condamnare .
Nedemnitatea poate fi constatata la cererea oricarei persoane interesate sau de catre instanta, din oficiu, ori de catre notarul public, insa numai pe baza unei hotarari penale definitive de condamnare.
In aceste conditii, se pare ca nimeni nu poate fi inlaturat de la mostenire , cel putin nu doar pe baza invocarii unor fapte ce nu au fost constatate prin mijloace legale, sotia supravietuitoare, copiii, putand dezbate succesiunea si obtine partea ce i se cuvinte.
Dezmostenire
hatice_e
tatal meu a decedat eu in calitate de fiica am ingrijit de el de circa 4 ani ,problema este ca tata era recasatorit şi mai are 2 copii,am facut o sesizare la ... (vezi toată discuția)