avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

buna ziua, va rog sa ma lamureasca cineva. as vrea sa-mi tin contabilitatea la firma singura si la sediu. de unde sa incep ... ce-mi trebuie .... vreau sa invat mai mult ....
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 14:22, 30 Ianuarie 2012
Da. Puteti sa va tineti singura contabilitatea primara. Faceti-va rostul de un program de contabilitate pe calculator care, dupa ce introduceti toate documentele din luna respectiva, va scoate in final o balanta. Tineti la zi registrul de casa, cele doua registre de cumparari si vanzari daca sunteti platitoare de tva. Faceti nirurile la intrarile de marfa si materiale daca e cazul. Atentie la ce declaratii trebuie sa depuneti si la termenele de depus aceste declaratii. Si orientati-va si pe net la diferite pareri si exemple.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
multumesc mult... ce program imi recomandati , fiind platitoare de tva si avind 3 salariati.... ce declaratii trebuie sa depun lunar si trimestrial si ce termene de depunere au ?
declaratia 112 .decl.100 si 300 toate trimestrial data scadenta pe 25 a luni urmatoare trim.
depinde de obiectul de activitate daca veti face si Rap. de gestiune si altele, dati lamuriri..altfel nu va putem ajuta.
Apoi trebuie sa stapiniti planul de conturi bine si sa stiti sa lucrati in programul de contabilitate care-l achizitonati,altfel o sa aveti o durere de cap in plus..#-o
Eu va apreciez entuziasmul.:) Raspunsurile pe care le-ati primit sunt cu buna intentie , insa eu v-as recomanda , pentru inceput, daca nu aveti studii economice, sa va limitati la contabilitatea primara.:)
Un program bun/simplu/ieftin-mai exact fara bani pentru un numar de pana la 5 salariati- va trimit pe privat (cred ca pomenirea lui intra la reclame, nu?:))
Va pot ajuta sa-l desciftrati, daca intampinati dificultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile format fizic ContSters172175 ContSters172175 Buna ziua. Ce documente trebuiesc printate din programul de contabilitate pentru a le atasa la dosar? (jurnal vanzari, cumparari etc....) (vezi toată discuția)
Contabilitatea primara la un magazin andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua Lucrez ca si referent resurse umane si m a contactat cineva sa ii tin contabilitatea unui magazin, vorbim de contabilitate primara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Declaratii valentina370 valentina370 Buna ziua detin o intreprindere individuala platitoare de tva pe care functioneaza de curand un magazin alimentar am depus la infiintare, acum 2 luni, ... (vezi toată discuția)