avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

doresc o lamurire cu privire la un certificat de mostenitor incheiat intre un sot si o sotie care in timpul vieti incheie acest act dandu-si drept de proprietate unul altuia (acestia neavand copii),ce se intampla cu bunurile respective dupa moartea unuia dintre ei au drept la mostenire rudele ambilor soti sau doar a celuia care moare ultimul?
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 16:25, 30 Ianuarie 2012
certificatul de mostenitor de incheie dupa decesul unuia dintre soti, nu in timpul vietii celor 2 soti.in timpul vietii puteti face testament.
imi cer scuze este vb despre un testament incheiat intre cei doi ,cine are dreptul la mostenire dupa moartea unuia iar apoi dupa moartea amandurora?
Dupa moartea unuia dintre ei si daca nu exista parinti ai decedatului si testamentul este autentic , sotul supravietuitor mosteneste tot. la moartea celui de al doilea vin la mostenire rudele acestuia din clasa 2-4 de mostenitori, daca acesta nu face un alt testament lasand unei alte persoane bunurile ce se vor gasi la data decesului in patrimoniul sau.
dar rudele primului decedat pot sa conteste prin judecatorie acel testament si ce sanse de castig au?testamentul este de regula revocabil sau irevocabil si in ce conditii de petrec una sau ambele siuatii?
Daca testamentul este autentic iar rudele de care vorbiti nu sunt mostenitori rezervatari (parintii defunctului, in cazul de fata), sansele de castig sunt mici. Testamentul este revocabil, poate fi revocat de catre testator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament alina1234545 alina1234545 Buna ziua, numele meu este Alina si va cer un sfat in legatura cu un testament: "' X "" este vaduv, si are 3 copii, 2 copii "" A si B"" din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Familie fara copii 040779 040779 Buna ziua.Sora mea si cumnatul meu sunt casatoriti de 8 ani si nu au copii.Sora mea doreste sa afle daca in cazul in care unul dintre ei decedeaza rudele din ... (vezi toată discuția)