avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la concediu medical daca nu am 12 luni ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la concediu medical daca nu am 12 luni lucrate?

Sunt angajata din 01.09-2011,deci nu am un an vechime si cum am descris aici www.avocatnet.ro/content/for... .
In continuare dr ginecolog mi-a prelungit concediul pana pe 31.01.2012 cu adeverinta de la munca in care precizeaza de la data angajarii pana in prezent zilele de concediu si peste tot am gasit ca se cere vechime 12 luni.
in 15 feb trebuie sa intru in prenatal.
Daca imi da concediu in continuare pana intru in prenatal voi avea dreptul la un cuantum din salar sau nu ma incadrez ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:14, 30 Ianuarie 2012
1. Stagiul minim de cotizare pentru aputea beneficia de indemnizatie pentru concediu medical este de o luna de zile.
2. Contabilul firmei trebuie sa stie asta.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

"Daca imi da concediu in continuare pana intru in prenatal voi avea dreptul la un cuantum din salar sau nu ma incadrez ?"

Puteti beneficia in continuare de concediul de risc maternal(cred ca despre acest concediu vorbiti),aveti dreptul la max.120 de zile, pt. ca mai apoi sa intrati in concediul prenatal pana la data nasterii,pt. care veti primi indemnizatia corespunzatoare,respectiv 85%din media zilnica a bazei de calcul multiplicata cu nr. de zile lucratoare din concediul prenatal.
Si ca sa va lamuriti, pt. a bebeficia de cm nu este nevoie sa aveti 12 luni lucrate,ci de 1 luna,sau 22 de zile in intervalul celor 12 luni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil? vivi23ro vivi23ro in urma unor discutii de la resurse umane mi s a spus ca nu m as incadra pt indemnizatia crestere copil si as vrea sa clarific aceasta situatie.. Situatia ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)