avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

buna ziua, am o vechime in munca de 20 ani, penultima angajare a durat din 02.07.2007 pana in 12.12.2011 de unde am plecat prin demisie.m-am angajat la o alta firma pe perioada determinata de 3 luni din 17.12.2001. pot beneficia de imdemnizatie de somaj la terminarea celor 3 luni de contract la noua firma? cu ce art.din codul muncii pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 30 Ianuarie 2012
nu puteti beneficia de somaj. Contractul de munca trebuie desfacut conform art.65(b) din Codul Muncii . Daca angajatorul actual va desface ctr cu art65(b)(dar trebuie sa vb cu el daca este de acord ii explicati motivele) trebuie sa va elibereze o adeverinta cu veniturile realizate pe perioada lucrata, una eliberata de societatea unde ati lucrat pana in dec 2011 si va puteti apuca de dosar
Incetarea contractului individual de munca pe perioada determinata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat se face in baza art.56(1), lit.i) din Codul muncii si va permite sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

tanase_simona:
Raspunsul este gresit si apoi ati inventat un articol care nu exista in Codul muncii.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O persoana care a fost angajata 3 ani la o firma si in 19.08.2013 a avut incetare CIM in baza art 55lit b,daca se angajeaza in luna octombrie la o ... (vezi toată discuția)