Buna seara.
Situatia ar fi urmatoarea : la momentul divortului parintilor (sunt unica fiica si eram minora atunci), tatal a sustras contractul casei , cu toate ca ambii parinti figureaza ca propietari. Contractul exista, intrucat la preschimbarea buletinului , tatal m-a insotit cu ac document. Partajul nu a fost facut si cel mai probabil nici nu se va face. Mentionez ca atat eu cat si mama locuim in respectivul imobil, tatal retragandu-se acum cativa ani.
Sub ce temei legal...sau ce demers ar trebui facut pentru a obtine contractul casei inapoi ? Deasemenea, ce drepturi am eu , in calitate de unica fiicaa ambilor , in aceasta situatie ?
Va trebuie doar o copie a contractului pentru partaj, actiune pe care o poate deschide mama dvs. instanta, desfasurandu-se fara prezenta tatalui, in conditiile legii. Consultati un avocat sa va reprezinte mama in instanta pentru partaj.
partajul iese din discutie intrucat nici unul nu vrea si nu il va face.
Intrebam de o alta solutie daca exista... plus ca nu stiu care este dreptul meu in situatia mentionata.
nu mai stie nimeni nici o alta solutie? ..as avea nevoie de o idee, doua, ...o parere sa am un punct de plecare si de comparatie. ...
Deasemenea, apreciez putina bunavointa inainte sa dau banii pe o consultanta care posibil sa nu ma ajute cu nimic....
Prin notariat nu se poate face nimic?
Mama, in calitate de coproprietar, poate cere un duplicat al contractului (de la institutia emitenta), asta doar ca sa detina un act de proprietate al casei in care locuieste. Daca nu se doreste partajarea imobilului, atunci vor ramane coproprietari cat timp sunt in viata, iar dvs. veti avea dreptul sa-i mosteniti cand... va veni momentul (cred ca ati inteles la ce ma refer).