avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate vaccinarea obligatorie?!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

vaccinarea obligatorie?!

am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si vaccineze copii.ne amendeaza de la 5000lei pana la 10000lei persoane fizice si de la 10000lei pana la 15000lei pers juridice.nu am de gand sa platesc nici o amenda este dreptul nostru sa alegem ce facem cu sanatatea noastra si nu sunt de acord in nici un fel cu vaccinele.de ce trebuie sa fim obligati sa facem acest lucru?incalca drepturile omului;trebuie sa fim de acord daca vrem sau nu sa ne administreze orice fel de medicament sau tratament...nu au dreptul sa ne oblige cu nimic...ce se intampla daca ajung in instanta?amenda nu vreau sa o platesc o sa-mi fie data.multumesc anticipat...si nu uitati ca vaccinurile va distruge sanatatea....
Nu e ste vorba de teoria conspiratiei sau de barfe la colt de starda. Este vorba de profit.
Argumnetarea medicala o gasiti in limba romana in cartea VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA? - O noua patologie pediatrica" - Dr. Christa Todea-Gross - Editura Christiana - 2012
Daca era o carte valoroasa din punct de vedere stiintific i-o publica o editura de profil, nu una care editeaza carti cu tematica religioasa sau dupa cum scrie pe site, ''cu tematică medicală, întruchipând posibila întâlnire fericită între credinţă şi ştiinţă''.
Asta e o simpla supozitie. Apreciem o carte ca fiind valoaraoasa sau nu prin primsa informatiilor si argumentelor pe care le expune.

Puterea argumentelor nu are nicio legatura cu valoarea lor stiintifica iar informatiile partiale de asemenea sunt egale cu 0 – daca ai gasit un ciob nu inseamna ca ai din ce bea apa. In opinia mea respingerea vaccinarii este pe aceeasi treapta cu refuzarea transfuziilor de sange din motive religioase.

O astfel de carte, care pune la indoiala importanta vaccinarii in general, are argumente non-stiintifice contrazise de cifre si statistici oficiale. Nu vreau sa-mi umplu postarea cu citate sau link-uri pentru ca sunt extrem de usor de gasit argumentele pro-vaccinare din surse dincolo de orice indoiala – de exemplu site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Omenirea se chinuie dinaintea erei noastre sa gaseasca vaccinuri pentru bolile infectioase, pana in ziua de azi s-a ajuns la eradicarea unor astfel de boli ori s-au descoperit vaccinuri care sunt eficiente in procente de aproape 100% si inca mai sunt oameni care nu cred ca este benefica… Insa desigur suntem liberi sa alegem.
Raspund in acelasi stil luand drept model doar ultima paret a mesajului(evident putem extinde insa suntem de mult offtopic): si Guvernele Romaniei, autoritatea suprema in domeniu in aceasta tara, se straduie de peste 20 ani sa consolideze o democratie veritabila si , acum inainte de alegeri, putem spune ca fiecare dintre ele a reusit aproape 100%. E incredibil ca mai exista oameni in tara asta care pun la indoiala credibilitatea lor, dar fiecare are dreptul sa voteze.

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Legea sanatatii ContSters70444 ContSters70444 Cine-mi poate spune daca vaccinareile sunt obligatorii, conform legii sanatatii? (vezi toată discuția)