avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatii divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatii divort

Buna seara,as dori sa stiu ce acte sunt necesare ptr depunerea divortului?Daca nu detin in prezent certificatul de casatorie in original, am o copie doar,poate fi depus dosarul daca legalizez copia?Daca exista si un copil,in varsta de 1 an si 2 luni,orice cerere de divort implica si un proces ptr stabilirea custodiei?Daca da,pot cere ca vizita tatalui sa se desfasoare doar in prezenta mamei?Care este numarul de ore minim alocat tatalui?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 21:40, 30 Ianuarie 2012
Nu puteti "legaliza" o copie. O copie legalizata se obtine doar in baza unui document original.
Daca ati pierdut certificatul de casatorie ori l-a retinut sotul, solicitati intai un duplicat de la primarie. Si luati-va un avocat sa va sfatuiasca pentru problemele privind minorul.
Da, odata cu divortul instanta va dispune si cu privire la custodie, mai exact cu modalitatea de exercitare a drepturilor parintesti si in ce priveste stabilirea domiciliului minorului, la unul dintre parinti. Custodia nu inseamna program de vizita, care poate fi cerut de parintele la care nu locuieste minorul . Nu exista un "numar minim de ore alocat tatalui", programul este stabilit in functie de mai multe elemente, luindu-se in considerare interesul minorului dar si dreptul parintelui de avea relatii cu copilul lui. Oricum , instanta va administra un probatoriu pentru a se lamuri ce este in insteresul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Certificat de nastere minor la iesirea din tara alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am obtinut suplinirea consimtamantului la trecerea frontierei,am pasaport pt minor,problema este ca tatal copilului a scos un duplicat al certificatului de ... (vezi toată discuția)