buna seara...sunt tata al uni copil de 4,7 ani cu o femei cu care am stat 6 ani ea avand din prima casnicie 2 copii.am fost de acord .copii nu au nici o vina.ea este grefiera si de la un timp au inceput certuri in casa ptr ca se fura si mintea...totul a culminta cu o cearta in noiembrie cand ea a spart geamurile in casa..si am plecat la ai mei cu baiatul si fata ei de 13 ani.am facut sesizare la aut. tutelara si la prot copilului...dupa o luna jumatate a luat fata de la casa copilului unde si fata a fost d e acord sa mearga ca nu se intoarce la mama, iar pe baiat nici acum il cauta..imi scrie prin smsuri ca de ce nu il dau la telefon dar ea suna numai noaptea de la 20.30 incolo si de asta nu l-am dat.odata l-am dat si a inceput sa planga, ca ea intr-un minut nu ia spus decat ca "mama te iubeste,te asteapta sa ne jucam seara in pat si nu te lasa tatal tau sa vb cu mine la telefon"???atat..in rest nu a achitat nimic la gradi , nu a fost la gradinita si nici nu a mai sunat..il pot castiga?am intentat proces de incredintare ,stabilire domiciliu unde stau eu cu parintii si grija amandurora fata de el si am cerut si pensie alimentara...deci..reusesc sau ce mai trebuie?am martori, inscrisuri,etc:(.ajutati-ma va rog.IMI VREAU BAIATUL SI JUMATATE DIN CASA PE CARE SUNTEM AMANDOI IN CONTRACT.....VA MULTUMESC DE AJUTOR...DIN SUFLET........
Conform noului cod civil se merge pe custodie comuna si numai in cauze exceptionale pe custodie unica, ceea ce inseamna ca ambii parinti au dreptul sa se implice in cresterea si educarea copilului prin participarea la toate deciziile cu privire la minor. Nu cred ca este suficient sa aratati in instanta ca mama nu se intereseaza decat sporadic de copil in vederea obtinerii custodiei unice.
Despre incredintarea minorului veti aduce probe in procesul de divort iar despre impartirea bunurilor la procesul de partaj.
multumesc din suflet, dar atunci ce mai imi trebuie ca sa arat ca mama....in fine...pot arata si ca mama bea?ca fura din bunurile noastre comune cu fiul ei, ca nu se ingirjea de copil ci punea pe celilalti copii?si cum pot arat asta?ca martori nu sunt ,totul se intampla in casa...iar copilul este din noiembrie la mine fara ca ea sa vina sa il vada....daca este grefiera nu ii da dreptul sa fie asa......va rog.....
si mai am o ontrebare va rog....ce inseamna sau mai bine zis ce implica custodia comuna?daca este aprope de gradinita aici unde sta poate ramane aici?sau il da mamei fara sa se tina cont ca ea mai are 2 copii unul major de 19 ani si unul minor de 13 ani???
Custodie copii
mirel45
va rog ajutatima cu o indrumare;sant divortat de aproape doi ani,cat a durat procesul copii avem o fata si un baiat au stat la mine.chiar daca mama lor in ... (vezi toată discuția)