avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog, ajutati-ma!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog, ajutati-ma!!!

buna seara. va multumesc anticipat pentru orice sfat pe care mi-l veti da in 2 chestiuni. iata, pe scurt, despre ce este vorba. mama mea, in baza legii 18 a depus o cerere de retrocedare a unui teren agricol insa cererea a fost numai pe numele ei, ceilalti mostenitori nemanifestand nici un interes. nu a castigat terenul fizic ci numai niste actiuni la un I.A.S. si anume 9 ha precum si un ha de padure. mentionez ca acel ha de padure nu l-a primit , el a existat numai pe hartie. asta fiind in 1992. in 1993 ceilalti mostenitori si-au schimbat brusc parerea si au dat-o in judecata pe mama mea. cum ea a fost de buna credinta a fost de acord ca si ceilalti 2 mostenitori sa intre si ei la mostenire asa ca, in buna intelegere, au semnat o tranzactie in procesul de partaj. atunci mama nu a stiut ca, de fapt, le-a dat partea lor de mostenire de la ea si a zis ca asa e legea, cu alte cuvinte daca spunea NU atunci cei 2 nu vedeau nimic. in concluzie, cele 9 ha de teren agricol si 1 ha de padure au fost impartite in mod egal la cei 3. titlul de prop. a fost eliberat in 2007 nu pe numele mamei ci pe numele tuturor celor 3 mostenitori ai defunctilor ICSULESCU. ion si maria. de asemeni, in baza legii 247 au depus toti 3 mostenitorii cerere si pentru retrocedarea a 7,5 ha de padure si aici e partea interesanta pentru ne-a fost eliberat un titlu de prop. pentru 1 ha padure pe numele mamei si unca 1 titlu de prop. pentru 6,5 ha padure pentru cei 3 mostenitori. cele 2 titluri pentru padure au fost eliberate in 2000. timp de 6 ani cei 2 mostenitori nu au obiecat cu nimic fata de faptul ca mama mea avea un titlu numai pe numele ei, zicand ca ea a alergat pentru recuperarea averii si merita sa aiba 1 ha padure in plus. zilele acestea s-au intalnit toti si au anuntat-o ca vor sa o dea in judecata daca nu ii baga si pe ei pe acel 1 ha padure. prima intrebare este : dupa 6 ani in care nu au obiectat ar avea sanse sa castige si sa intre si ei in cota egala la acel 1 ha padure ?? aseara, mama a gasit prin actele familiei o chitanta de mana din anul 1980semnata de unul din mostenitori pe care sa il notam cu X. este vorba de o declaratie prin care X declara ca a primit cecul cu nr. xxxx si cu suma respectiva de la bunicii mei, suma care ii era repartizata ca mostenire. mai spune ca se declara multumita , fara a mai avea vreo pretentie de nici un fel asupra celorlalti 2 mostenitori. intrebarea nr.2 : daca vor ajunge la proces de partaj aceasta hartie are vreo valoare ? mostenitorul X ar putea sa piarda dreptul de mostenire, chiar daca nu a fost incheiata la un notar de stat ? multumesc frumos pentru orice raspuns pe care mi-l veti da. o seara buna.
Cel mai recent răspuns: herdaionut , utilizator 19:47, 30 Octombrie 2008
Salut!
Hartia ar putea avea valoare daca a fost semnata in prezenta unor martori.Asa si mama ta ar putea o hartie pe care sa scrie ca e singura mostenitoare
si daca nu sunt trecuti martori nu are valoare ? stiu pe cineva care a luat cu imprumut o suma de bani pe o chitanta de mana, fara martori, si in instanta a pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offff, pamantul asta!! kadosh kadosh buna ziua. va rog, un mic ajutor ca nu stiu ce sa mai fac. sa incep cu inceputul. mama mea a depus cerere in 1992, in baza legii 18 pentru retrocedarea a 10 ha ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta tosonel tosonel Va propun urmatoarea speta: Doi soti, inainte de anii 40 cumpara o mosie formata din 110 ha teren arabil si 15 ha padure. Cei doi soti au impreuna din ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)