avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajare Administrator Imobil la o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajare Administrator Imobil la o asociatie proprietari.

Buna ziua

Sunt administrator la o asociatie de proprietari si am fost angajat cu Conventie Civila de prestari de servicii. Doresc sa stiu daca este legal acest lucru,avand in vedere ca in legea 230/2007 republicata,la Cap V, Art 35,pct 2, se scrie explicit ca persoanele fizice pot fi angajate cu contract individual de munca.
Am inteles ca in noul cod civil nu mai este valabila Conventia Civila,este valabil si pt Asociatiile de proprietari?
Mentionez ca daca sunt angajat cu Conventie,darile la stat nu sunt recunoscute(CAS,CASS..etc)
Cum trebuie procedat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:18, 31 Ianuarie 2012
Administratorul persoana fizica poate fi angajat de asociatie daca este atestat ca administrator numai pe baza unui Contract individual de munca.
Taxele, impozitele, contributiile sunt aproape la fel de mari indiferent ca o persoana desfasoara o activitate pe baza de CIM, conventie sau contract civil.
pmariusf2005 a scris:

Am inteles ca in noul cod civil nu mai este valabila Conventia Civila,este valabil si pt Asociatiile de proprietari?

Nu exista derogari sau exceptii pentru asociatia de proprietari
Conform art 35 (2) din L nr 230/2007
Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa

Ce se intampla daca angajatorul,Asociatia proprietari,respectiv Presedintele,nu doreste sa-mi incheie contract de munca?
Sesizati oficial asociatia de proprietari si functie de raspuns ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Daca sesizati, asa cum se spune mai sus, este echivalent cu a renunta la postul de administrator in acea asociatie, pentru ca presedintele o sa inceteze colaborarea cu dv indiferent de felul contractului.
Daca vreti sa fiti administrator in acea asociatie, discutati cu presedintele dar mai ales cu cenzorul care trebuie sa cunoasca bine legislatia si sa vegheze la aplicarea corecta a acesteia.
Presedintele trebuie sa incheie cu administratorul CIM, iar munca de gestionare a acestui contract o realizeaza apoi administratorul (ITM, ANAF, CAS, CASS, declaratii, taxe, impozite, contributii...), eventual ajutat de cenzor.

Alte discuții în legătură

Angajare administrator asociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si in urma cu cateva zile administratorul si-a dat demisia. Am gasit o persoana care am dori ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Pfa+conventie dida5801 dida5801 Sunt PFA pe administrare imobile/asociatii de proprietari. Pentru administrare si caserie am contract (PFA cu Asociatia). Pentru contabilitate pot incheia ... (vezi toată discuția)