avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte de proprietate pe teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte de proprietate pe teren

buna ziua,
situatia in care ma aflu este ca la casa parinteasca nu exista act de proprietate si nici titlu de proprietate eliberat dupa anul 1991, existand doar o chitanta de mana incheiata in anul 1964 fara a fi autentificata la notariat, incheiata de parintii mei cu cel de la care s-a cumparat pamantul.
precizez ca parinti mei nu mai traiesc iar martorii nici atat.
problema este cum as putea sa intru in posesia unor acte de proprietate pe acest teren, care este intravilan si pe care este construita o casa in anul 1064.
multumesc
Cel mai recent răspuns: florin-soare , utilizator 11:55, 4 Februarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, taxele sunt destul de mari...
Incercati cu ordinul prefectului si daca nu veti reusi asa va trebui sa va cautati un avocat care sa deschida proces...pe uzucapiune.
O sa va coste insa destui bani in total...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pentru atentia acordata
ref la certificat de calitate de mostenitor am citit ca acesta se elibereaza in cel mult 6 luni de la deces sau cu prelungire un an
precizez ca ultimul parinte - mama - a decedat in anul 2009
varianta cu ordinul prefectului pare o varianta buna dar cum ar trebui abordata
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere act de proprietate Traian_L Traian_L Rog, Cum pot obtine act de proprietate asupra unui imobil situat in mediul rural. care a fost intabulat in anul 1945 pe numele acelor proprietari, iar de ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)