avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM

Am lucrat la o firma din iulie 2011 pana in in octombrie 2011,se pare ca contractul meu de munca incepe cu luna august,mai pot face acum sesizare pentru perioada lucrata ""la negru""?
Din octombrie pana acum nu am primit banii sau nota de lichidare,ma refer la banii care trebuie sa-i primesc pe zilele de concediu,etc.Pot face sesizare?
Tinand cont ca este o firma de constructii iar NIMENI nu are echipament de protectia muncii,pot face sesizare?
Tinanad cont ca sunt niste nesimtiti as dori sa fac cate sesizari se poate,deoarece mai trebuie sa-mi dea o gramada de bani,stiu ca nu-i voi mai recupera dar as dori din suflet sa le fac cate sesizari si plangeri se poate.
Unde si cate sesizari pot face?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: DANY CARA , utilizator 21:47, 31 Ianuarie 2012
Puteti face oricate sesizari doriti. La ITM, evident. Sau la Inspectia Muncii, forul lor ierarhic superior. Ei vor veni, vor face control, vor face proces-verbal, vor da amenzi. Dar nu-l pot obliga de angajator sa va dea banii.

Recuperarea banilor o veti putea face doar in instanta, la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu. Aveti termen de prescriptie de 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
Isa Radov, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns,eu ma gandeam si alte sesizari tinand cont ca este o firma italiana condusa de un detinator de sclavi,ceva sesizari gen protectia muncii,controlul calitatii,eu stiu...
Eu am avut o functie importanta in acea firma,si bazandu-ma pe incredere nu am reusit sa semnez un act aditional legat de comisioane,si iaca asa s-au strans cateva mii de euro care legal....nu am nici o autoritate care sa ma ajute asa ca...voi deveni si eu ca el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau și eu un ajutor Georgy12211986 Georgy12211986 Bună ziua . Firma unde am lucrat sa inchis iar pe mine m-a băgat în somaj . Întrebarea mea este eu înainte sa intru în somaj am lucrat o luna ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de munca ,,, sclavie made romania elatt33 elatt33 sall.. lucrez la o firma de donstructii de geniu unicata pariez ..... sa va explic ce se intampla acolo , lucrez de 1 an si sunt probleme fff mari , am cerut o ... (vezi toată discuția)
Intarzieri insuportabile ale platii salariului dalexa_59 dalexa_59 Buna ziua,m-am angajat de curand la o firma, este vorba despre un call center de lb.italiana, care deserveste compania de telefonie mobila italiana H3G.Inca ... (vezi toată discuția)