avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau și eu un ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau și eu un ajutor

Bună ziua .
Firma unde am lucrat sa inchis iar pe mine m-a băgat în somaj .
Întrebarea mea este eu înainte sa intru în somaj am lucrat o luna jumătate și nu m-au plătit. Ce as putea face pentru a recupera banii? ?
Ținând cont ca au schimbat numele firmei și pe cealaltă au inchis-o (cea de unde am intrat în somaj).
Eu sunt în somaj de pe 15 octombrie și nici acum nu mi-au dat actele (închiderea contract și adeverință cu vechimea)
As putea cere nota de lichidare sa îmi pot recupera banii?
Aștept un răspuns .
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Georgy12211986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 15 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva angajatorului care nu v-a platit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firma s-a inchis , ITM-ul nu mai are ce controla ...
Sesizarea ITM se poate face daca ceea ce scrie utilizatorul se verifica. Citez din mesajul utilizatorului: "... Ținând cont ca au schimbat numele firmei și pe cealaltă au inchis-o (cea de unde am intrat în somaj)...."
Firma unde am lucrat sa inchis iar pe mine m-a băgat în somaj .
.....

Ce inseamna s-a inchis ???
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj armeanu roxana armeanu roxana Dupa 4 ani in care am fost in concediu de ingrijire copil, firma angajatoare a intrat in dizolvare judiciara, deci nu am cum sa ma intorc la locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati hexodus hexodus va rog frumos sa ma ajutati,nu stiu ce sa fac.in urma cu 5 luni am avut un accident rutier(nu accident de munca)si ca urmare rotula piciorului drept sa spart ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, desfiintarea firmei,etc nykk nykk Buna ziua, Firma X la care am lucrat pana sa intru in concediu crestere copil de 2 ani, s-a restructurat/modificat, la modul ca: - si-a schimbat locatia, ... (vezi toată discuția)