avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare persoana fizica

Buna ziua,

Ce se intampla daca am emis o factura si in locul contului societatii a fost trecut contul unei persoane fizice?Banii au fost incasati.Nu au fost probleme de nici o parte.Factura a fost achitata cu OP.Ar fii o problema contul acela!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Friky , utilizator 14:38, 31 Ianuarie 2012
Ca in principiu nu este nici o problema.adica datoriile au fost stinse.si asa am rezolvat mai multe probleme!
E folosire ilegala din banii societatii. Acel client apare ca e dator firmei. Acea persoana fizica care "s-a trezit" cu acei bani nejustificat in cont e oare straina de firma sau e administrator sau un asociat, ceva?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Este din cadrul firmei.Tocmai de aceea s-a procedat asa.
In principiu asa este....
Insa contabiliceste vorbind, cum vedeti Dvs. ca a fost stinsa creanta, din moment ce banii nu au intrat in contul firmei. Care ar fi nota contabila care sa arate ca, creanta a fost platita si ca banii au intrat in firma?
Lasand asa, ramaneti cu o creanta neincasata, desi banii v-au fost virati, insa intr-un cont ce nu este al firmei.
Ideea este ca logic nu dorim probleme legale...adica angajatul si bineinteles nici angajatorul.La urma urmei nu este nici o problema,adica nu este problema din punctul nostru de vedere ca societate.si clar nici din partea angajatului pt ca si-a primit banii:))si oricum ca societate avem f multi bani de incasat.adica aceasta suma este relativ mica pe langa ce avem de primit si cu siguranta nu ii vom mai primii deoarece datornicii au intrat in insolventa.Atat ca nu vreau ca angajatul sa vina cu probleme din cauza ca a primit banii pe aceasta cale.

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Faliment firma client claudiu0188 claudiu0188 Buna ziua, In cazul in care s-a facturat la o firma iar acea firma intre timp a intrat in faliment si nu a platit factura, se pot recupera cumva banii ? Sau ... (vezi toată discuția)
Tva nevirata in contul de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza ... (vezi toată discuția)