Nu va suparati ca intervin dar mi-a aduc aminte de o situatie asemanatoare dar cind am ajuns la ei si le-am aratat un portbagaj ticsit de dosare le-a scazut entuziasmul la minus daca se poate spune asa ceva.
Oricum doamnele v-au raspuns la subiect, v-au dat baza legala si o hartie scrisa conteaza enorm. Vorba aia: "vorbele nu se cos la dosar". Fiti tare pe pozitie.
Din pacate, asa cum se stie, nu te poti lupta cu cei din finante. Eu va sfatuiesc, din experienta proprie, sa va luati ceva cu care sa-i puteti inregistra atunci cand purtati discutii cu ei. Mi s-a intamplat de multe ori ca organele de control sa fie necuviincioase, sa foloseasca tot felul de amenintari sau intimidari, si acum, de cate ori sunt chemata la Finante, imi iau masuri de precautie inregistrand discutiile. Nu vreau sa va sperii, dar in atatia ani de vechime pe care ii am, m-am intalnit cu fel si fel de cazuri, am fost cu avocat dupa mine, nimic nu-i impresioneaza. Am facut unei echipe de control plangere penala pentru abuz in serviciu, dar nu am rezolvat nimic. Eu zic sa va revizuiti cat de cat actele, sa aveti stocul la magazin strict cat iese din acte, si mai ales, sa nu va lasati intimidat.
...si, nu va lasati enervat! Enervarea duce la gesturi necontrolate si vorbe inutile. Procedural, sunteti in avantaj. Practic, nu tocmai... Dar, ati putea fi. Ei fac ceea ce fac, din automatism. O dovedeste si modul in care v-au pus problema cand v-ati aratat contrariat de locul desfasurarii. V-au dat un raspuns pe care, cel mai probabil, l-au dat multora, care, la fel de probabil, n-au avut a se opune stilului, din principiul ca "nu te pui cu organul", sau, pur si simplu nici nu isi cunosc drepturile... Altii urmaresc doar sa fie lasati in pace, sa castige bani in liniste, mergand pe ideea ca mai bine nu se opun, decat sa faca valuri si inghit aproape orice. Si, chiar daca ii costa ceva, considera ca daca isi spun si isi cer dreptul, i-ar putea costa mult mai mult. Stim cu totii, ca aceasta atitudine e consecinta unor fapte rupte din realitate, insa e o viziune gresita atunci cand stii ca esti corect si nu ai nimic de ascuns... Sa fim seriosi, nu ti se poate invoca orice, daca esti infipt bine in realitate... Nici chiar asa! Cel mult, ajungi sa contesti niste sume inventate, iar asta inseamna nervi, timp si bani... Este greu, intr-adevar, dar asta se cheama abuz si se dovedeste prin castigarea actiunii ca a fost un abuz. Insa, e posibil, din pacate sa se ajunga in cea mai neagra situatie, si aici... Depinde de... mai multe persoane, insa, daca se ajunge la asa ceva, nu doar de cei care fac controlul...
Insa, sunt si o multime de oameni de afaceri mai pregatiti de o mie de ori la capitolul procedura fiscala, decat cei platiti sa o aplice... Iar, codul de procedura fiscala e "biblie" pe langa cat de proaste sunt alte "legi". E facut ..."inaintea erei noastre" si n-a fost inca facut franjuri de tot. Chiar puteti sa-l cititi si sa retineti ceea ce va trebuie, nu tot, pt ca nu e mult ceea ce va intereseaza pe dvs., in cauza... Parol! Si... bafta!:secret::luck:
Buna seara ,
Ridicarea actelor se face cu proces verbal de predare -primire iar taoate dosarele dvs trebuiesc numerotate , avand multe nu stiu cine va sta sa faca acest lucru . Pe saitul Ministerului de Finante aveti posibilitatea sa semnalati aceasta problema si ve-ti primi raspunsul dar nu asa urgent cum v-ar trebui
Eu sunt PFA si anul trecut in septembrie am avut inspectie fiscala....Sunt putin surprinsa de ceea ce se intampla la dvs... Am primit , la fel ca si dvs, instiintarea, am sunat la ei, am programat perioada de control (vreo 5 zile, in care mi-au paralizat activitatea - deci pierderi, fiindca nu am angajati) si la data stabilita, pe la 11:00, au venit doua doamne. Nu m-am dus eu la dumnealor.Chiar am intrebat daca trebuie sa ma prezint eu la ei si raspunsul a fost foarte clar: venim noi la sediul dvs. Eu zic sa faceti adresa scrisa in care sa specificati faptul ca nu aveti angajati si nu are cine sa ramana la magazin, aveti multe dosare, etc., etc., o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si asteptati... Fiindca in acest caz va trebui sa va raspunda tot in scris si sa motiveze ceea ce va vor raspunde. La sediul lor veti avea timp de pierdut.....si, implicit, bani. Daca stiti ca sunteti in regula cu hartiile, declaratiile depuse la timp, registrele completate, impozitele platite, nu au ce sa va faca.