avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inspectia fiscala la pfa ii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inspectia fiscala la pfa ii

Buna ziua,
Am primit o instiintare despre inspectia fiscala la PFA, intrucat circa fiscala din oras a fost desfiintata an fost repartizat in alt oras la 20 km de sediu cu toate ca la numai 8 km se gaseste sediul AFP din municipiu. In informare se preciza ca trebuie in termen de 5 zile sa ma prezint la AFP repartizat, pentru confirmarea soldurilor cu bugetul de stat. Am fost nevoit sa inchid magazinul intrucat sunt singur nu am angajat si sa ma deplasez la AFP unde functionara mirata ca am venit comentand ca am fost pus pe drum de cei de la directie, a verificat CNP si a confirmat ca nu am nicio datorie, am solicitat totusi sa imi puna o stampila cu data sa pot demonstra la inspectie ca am fost in termen la finante.
Am intrebat in ce zi vine inspectia, au ramas surprinsi, cum adica sa vina ? Vi tu la noi sau la municipiu cu rucsacul cu acte. In informarea primita au pus si carta “drepturilor “ mele unde se specifica ca ei vin la sediul contribuabilului asa ca am solicitat sa vina ei, au spus sa sun la municipiu la inspectori. Am sunat si am intrebat la ce ora in data trecuta pe informare sosesc, acelasi raspuns cum adica sa venim noi ? dumneata vi la noi cu cutiile cu acte. Intrebarea mea este ce pot sa fac in acest caz cand drepturile mele sunt calcate in picioare de functionarii platiti de mine ? Trebuie sa inchid iarasi magazinul si sa pierd timpul pe la usile lor, nu ma pot deplasa asa de usor intrucat am probleme de sanatate, nu am cauciucuri de iarna, nu am rovinieta intrucat nu am bani pentru asa ceva.
La sediul meu pot sa faca inspectia , am birou dotat cu birotica, spatiu corespunzator asa cum prevede legea, nu inteleg de ce nu respecta si ei legile. De ce nu sunt lasat sa imi desfasor activitatea fara sa fiu nevoit sa pierd o zi sau poate cateva zile din cauza lor. Pentru mine conteaza mult si cateva ore cand am inchis, si asa nu sunt prea multe vanzari in aceasta perioda. Lucrez corect Ce sa fac sa trimit o adresa catre AFP si sa ii informez ca ii astept in data programata la sediul meu, nu am de gand sa ma duc la ei, sa pierd timpul si sa ma stresez la usa lor. Va rog un sfat, ce pot sa fac ? Multumesc pentru ajutor.
Nu va suparati ca intervin dar mi-a aduc aminte de o situatie asemanatoare dar cind am ajuns la ei si le-am aratat un portbagaj ticsit de dosare le-a scazut entuziasmul la minus daca se poate spune asa ceva.
Oricum doamnele v-au raspuns la subiect, v-au dat baza legala si o hartie scrisa conteaza enorm. Vorba aia: "vorbele nu se cos la dosar". Fiti tare pe pozitie.
Din pacate, asa cum se stie, nu te poti lupta cu cei din finante. Eu va sfatuiesc, din experienta proprie, sa va luati ceva cu care sa-i puteti inregistra atunci cand purtati discutii cu ei. Mi s-a intamplat de multe ori ca organele de control sa fie necuviincioase, sa foloseasca tot felul de amenintari sau intimidari, si acum, de cate ori sunt chemata la Finante, imi iau masuri de precautie inregistrand discutiile. Nu vreau sa va sperii, dar in atatia ani de vechime pe care ii am, m-am intalnit cu fel si fel de cazuri, am fost cu avocat dupa mine, nimic nu-i impresioneaza. Am facut unei echipe de control plangere penala pentru abuz in serviciu, dar nu am rezolvat nimic. Eu zic sa va revizuiti cat de cat actele, sa aveti stocul la magazin strict cat iese din acte, si mai ales, sa nu va lasati intimidat.
...si, nu va lasati enervat! Enervarea duce la gesturi necontrolate si vorbe inutile. Procedural, sunteti in avantaj. Practic, nu tocmai... Dar, ati putea fi. Ei fac ceea ce fac, din automatism. O dovedeste si modul in care v-au pus problema cand v-ati aratat contrariat de locul desfasurarii. V-au dat un raspuns pe care, cel mai probabil, l-au dat multora, care, la fel de probabil, n-au avut a se opune stilului, din principiul ca "nu te pui cu organul", sau, pur si simplu nici nu isi cunosc drepturile... Altii urmaresc doar sa fie lasati in pace, sa castige bani in liniste, mergand pe ideea ca mai bine nu se opun, decat sa faca valuri si inghit aproape orice. Si, chiar daca ii costa ceva, considera ca daca isi spun si isi cer dreptul, i-ar putea costa mult mai mult. Stim cu totii, ca aceasta atitudine e consecinta unor fapte rupte din realitate, insa e o viziune gresita atunci cand stii ca esti corect si nu ai nimic de ascuns... Sa fim seriosi, nu ti se poate invoca orice, daca esti infipt bine in realitate... Nici chiar asa! Cel mult, ajungi sa contesti niste sume inventate, iar asta inseamna nervi, timp si bani... Este greu, intr-adevar, dar asta se cheama abuz si se dovedeste prin castigarea actiunii ca a fost un abuz. Insa, e posibil, din pacate sa se ajunga in cea mai neagra situatie, si aici... Depinde de... mai multe persoane, insa, daca se ajunge la asa ceva, nu doar de cei care fac controlul...

Insa, sunt si o multime de oameni de afaceri mai pregatiti de o mie de ori la capitolul procedura fiscala, decat cei platiti sa o aplice... Iar, codul de procedura fiscala e "biblie" pe langa cat de proaste sunt alte "legi". E facut ..."inaintea erei noastre" si n-a fost inca facut franjuri de tot. Chiar puteti sa-l cititi si sa retineti ceea ce va trebuie, nu tot, pt ca nu e mult ceea ce va intereseaza pe dvs., in cauza... Parol! Si... bafta!:secret::luck:
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
ContSters238039, utilizator
Buna seara ,

Ridicarea actelor se face cu proces verbal de predare -primire iar taoate dosarele dvs trebuiesc numerotate , avand multe nu stiu cine va sta sa faca acest lucru . Pe saitul Ministerului de Finante aveti posibilitatea sa semnalati aceasta problema si ve-ti primi raspunsul dar nu asa urgent cum v-ar trebui
Eu sunt PFA si anul trecut in septembrie am avut inspectie fiscala....Sunt putin surprinsa de ceea ce se intampla la dvs... Am primit , la fel ca si dvs, instiintarea, am sunat la ei, am programat perioada de control (vreo 5 zile, in care mi-au paralizat activitatea - deci pierderi, fiindca nu am angajati) si la data stabilita, pe la 11:00, au venit doua doamne. Nu m-am dus eu la dumnealor.Chiar am intrebat daca trebuie sa ma prezint eu la ei si raspunsul a fost foarte clar: venim noi la sediul dvs. Eu zic sa faceti adresa scrisa in care sa specificati faptul ca nu aveti angajati si nu are cine sa ramana la magazin, aveti multe dosare, etc., etc., o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si asteptati... Fiindca in acest caz va trebui sa va raspunda tot in scris si sa motiveze ceea ce va vor raspunde. La sediul lor veti avea timp de pierdut.....si, implicit, bani. Daca stiti ca sunteti in regula cu hartiile, declaratiile depuse la timp, registrele completate, impozitele platite, nu au ce sa va faca.

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Informatii fiscale ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Intrucat nu ma pricept la chestiunile contabile, indraznesc sa va cer ajutorul in urmatoarele chestiuni: 1) Bonurile fiscale obtinute de la ... (vezi toată discuția)