Adriana Sandu a scris:
Nu vad de ce se leaga de aceste bonuri fiscale cu valoare atat de mica....Vi le-au dat jos din chieltuieli ? Sfatul meu este sa va cumparati mai multe role odata (50-100 buc) si sa luati factura pe toate si gata....Eu sunt PFA si asa fac. Merg in hypermarket si imi cumpar mai multe lucruri pe care le folosesc in interesul afacerii, iau o factura pe o suma ceva mai mare si scap de nervi.... Dar chiar nu vad de ce inspectorii fiscali s-au impotmolit tocmai la aceste bonuri...aveti cumva 1000 de bonuri din acestea ? Ca nu inteleg de ce ar fi o problema....
Ei la control au niste bareme, adica ceva de genul: 2% cheltuieli de protocol, nu stiu cat la suta cheltuieli utilitati, etc., etc. De obicei, din cate stiu eu, fac un fel de situatie pe tipuri de chieltuieli si urmaresc incadrarea in aceste bareme....ce este in plus incep sa dea jos si recalculeaza impozitul, plus penalizari si dobanzi, plus amenda aferenta. Conform legii, bonurile in valoare de 50 RON si 100 RON (combustibil) sunt inregistrate si fara factura....nu ar trebui sa fie o problema...
Nu sunt multe, sunt maruntisuri necesare activitatii, dar oricate ar fi vreau sa stiu daca este legal asa cum am inregistrat conform cu ce am gasit pe site-ul MF, este dreptul meu sa stiu daca sunt fraierit de stat sau am dreptate....
Pe viitor am sa cer factura , dar in functie de comenzi fac si eu aprovizionare, daca cumpar prea multe atunci vor spune de ce sunt multe, se scot de la cheltuieli.
Deci daca am gresit cu ceva este omenesc, pe viitor caut sa ma incadrez sau sa renunt la activitate, nu merita sa mai lucrezi in tara asta asa doar pentru fisc, dar pentru ce am lucrat vreau sa stiu exact daca am gresit, cu ce am gresit, nu sa fiu prostit de inspectori.
Apropo.....au spus ca chitanta la factura este istorie, trebuie doar bon de casa .
Asa sa fie oare , ca eu nu am auzit sa fie scoase chitantele, chiar ma cred fraier ?
Cine nu are casa fiscala ce da la factura la vanzari online ?