avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de conducere

daca seful de serviciul pleaca in concediu , cel care ii tine locul pe acesta perioada, are dreptul la indemnizatie de conducere?
Dar pe perioada concediului medical?

Mentionez ca aprobarea pe cererea de concediu s-a dat dupa ce inlocuitorul a scris ca este de acord sa-i tina locul.
Cel mai recent răspuns: TARGOVISTEANUL , utilizator 21:56, 31 Ianuarie 2012
Sporurile aferente functiei de conducere se pot "incasa" doar pentru perioade mai mari de lipsa (de ex incapacitate de munca ce depaseste 30 zile)
Si in acest sens angajatorul emite o decizie de indeplinire temporara a atributiilor functiei. Si, cred eu, este corect sa intocmeasca si un act aditional pe perioada determinata din care sa rezulte indeplinirea atributiilor specifice functiei de conducere si, evident, acordarea sporului aferent.

Pentru perioadele de CO sau CM probabil ca inlocuitorul are stipulat in Fisa postului faptul ca inlocuieste seful in lipsa acestuia. Deobicei asa se procedeaza. Acum nu are logica ca pt 10 zile de inlocuire a sefului sa iei si sporul de conducere!!! Pana la urma, toti au dreptul la concediu de odihna sau se pot imbolnavi!
Corect! ........in speta era vorba de 45 de zile, iar in fisa postului nici poveste........este o institutie bugetara, un sector tehnic si conducerea emite doar pretentii ...de platit.....multa recunostinta!.......ar fi fost vreo 200 lei pe luna....mi-ar fi mers la suflet...dar daca nu e legal, asta e!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire titular post nicusan nicusan Seful unei entitati de la o societate cu capital majoritar de stat, este in incapacitate temporara de munca de mai bine de 7 luni, timp in care atributiile ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii la acelasi angajator larisarazvan larisarazvan Buna ziua va prezint urmatoarea situatie: Un angajat cu studii medii care indeplineste o functie pentru care se cer studii medii poate indeplini atributiile ... (vezi toată discuția)
Titular post conducere in incapacitate de munca nicusan nicusan Seful unei entitati de la o societate cu capital majoritar de stat, este in incapacitate temporara de munca de mai bine de 7 luni, timp in care atributiile ... (vezi toată discuția)