avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctiune pentru intocmire act administrativ nelegal ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctiune pentru intocmire act administrativ nelegal ?

In urma unei hotarari judecatoresti irevocabile de anulare a unui act administrativ pe motiv de nelegalitate , pot obtine vreo sanctiune pentru functionarii care au intocmit actul respectiv nelegal si astfel m-au purtat prin tribunale pentru a le dovedi incompetenta ?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:53, 6 Noiembrie 2008
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund! Va rog sa-mi spuneti, daca doriti, cine este emitentul actului administrativ despre care instanta a apreciat ca ii sunt aplicabile dispozitiile art. 4 din Legea nr. 554/2004 si ce functie de conducere are semnatarul lui (eventual si functiile cosemnatarilor). Exceptia de nelegalitate reglementata de Legea nr. 554/2004 este noua iar practica judiciara este contradictorie, prin urmare unei intrebari pe care o apreciez ca fiind delicata trebuie sa-i raspund avand informatii complete!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de imputare functionar public aalliinnmarian aalliinnmarian Decizia de imputare pt.un functionar public se contesta direct la instanta sau prin procedura prealabila conform art 7 alin 1 din L 554/2004?Se poate imputa in ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei procedurii prealabile DIA63 DIA63 Sunt functionar public si am fost sanctionat disciplinar,am primit decizia de sanctionare in care era trecut termenul de 30 de zile in vederea contestarii la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)