avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sulta

Buna , am citit multe subiecte in legatura cu plata sultei insa nu m-am lamurit cum e mai bine in cazul meu. La urmatoarea infatisare cred ca se pronunta suma care trebuie sa primesc ca sulta de la fostul meu sot. Trebuie sa cer eu termenul in care sa plateasca sau sa nu cer si daca nu plateste pana la definitivare a doua zi pot sa merg la executor? nu prea inteleg cum trebuie procedat? Si daca ajung la executor au ei un termen in care sa-l execute?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:12, 31 Ianuarie 2012
puteţi solicita instanţei să stabilească un termen de plată a sultei dacă asta doriţi. Sau acest termen poate fi solicitat de către fostul soţ. Acum contează şi de posibilităţile de plată ale fostului soţ. Îl poate obliga şi mâine, dar dacă nu are venituri, nu veţi primi nimic. Executorul vă va cere un onorariu de cel puţin 10% pe care trebuie să îl achitaţi dacă doriţi executare silită, iar dacă nu are ce executa, plătiţi degeaba. Părerea mea este că termenul de plată al sultei trebuie stabilit in mod real de către părţi, in funcţie de posibilitatea de plată.
daca s-a stabilit o sulta inseamna ca i s-a atribuit ceva in natura unuia dintre soti si atunci acel ceva poate fi executat,nu? daca partea careia i s-a atribuit casa nu are venituri nu ii va putea scoate casa la licitatie executorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)