avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va salut
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa de castig in urmatoarea cauza:
Tatal meu a murit si la inmormantare am aflat de la cel care il ingrijea ca i-a vandut casa in perioada in care a stat la el. Desi acesta primea oata cu pensia tatei care era de 1000 de lei si chiria de pe apartamentul tatei de inca 1000 de lei. A vandut pe ascuns in 2008. Fara sa ma informeze pe mine.
De la cartea funciara am copia contractului de vanzare cumaparare dintre tata si cel care la ingrijit. Ingrijitorul a cumparat de la tata cu 15 mi de euro apartamentul cu 2 camere iar peste 6 luni la vandut cu 42 mi de euro.Se stie ca in 2008 a fost o explozie de preturi la case.
Tatal meu era alcolic si nu se misca din pat dar ingrijitorul a avut grija sa il scoata eligibil psihic. La inormantare nu a vrut sa imi dea nici un act al tatei, nici un contract nici un act medical care le detinea.
Ma intereseaza daca pot sa il dau in judecata eu fiind unicul mostenitor al tatei acesta fiind doar o ruda de gradul 2 (este cumnat, sotul surori moarte a tatei).
Se incadreaza la vanzare neserioasa si este caz penal?
Sau se incadreaza la donatie mascata si a pus un pret neveorosimil pe apartamanet?
In 2008 apartamentul tatei se vindea cu peste 40 mi euro.
Ce sanse am sa castig inapoi casa tatei eu fiind unic mostenitor? parinti mei au divortat cand aveam 10 ani si nu s-au mai recasatorit niciodata.
Vreau sa cer anularea vanzarii ca sa imi recuperez casa tatei....nu am martori si nici acte singurele acte fiind copiile de cartea funciara de vanzare a casei si certificatul de deces si certificatul de nastere a tatei si copia dupa buletin, si certificatul meu de mostenitor avand ca obiect concesiunea pe locul de veci al tatei. Atat am recuperat.
Ce sanse am de castig?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: barbutop55 , utilizator 19:43, 2 Februarie 2012
Din pacate sansele sunt zero. In timpul vietii orice persoana poate dispune cum crede de cuviinta de bunurile proprii. Inteleg ca tatal nu era pus sub interdictie, deci avea discernamant, asa ca vanzarea e perfect valabila.
Sansele dvs. sunt ZERO.
Locuinta a fost instrainata prin contract de vanzare cumparare, in timp ce tatal dv. era in viata si valid din punct de vedere psihic.
Acest act nu mai poate fi atacat!!!
Asta este viata, ne rezerva si situatii neplacute, dar din pacate o importanta vina la situatia prezentata o aveti dvs.!!!
Eu personal, trag concluzia ca nu prea v-ati ocupat de batran sau v-ati ocupat in mod superficial!!!X-(
Ati avea o sansa daca puteti dovedi ca pretul de 15000 e nu a fost platit.
Dar ce nu merge oare ? A luat banii - cei 15 000 euro,,nu i-a pus la banca, iar A DOUA ZI I-A DAT INAPOI - INGRIJITORULUI/LA ACELASI NOTAR,(SAU CU MARTORI ),CU SAU FARA ACTE - pt ca a vazut PROBABIL CA DE MIN 6 ANI - NU L-A VIZITAT NIMENI,,NU L-A SUNAT LA TELEFON,,NU TU O SCRISOARE...ASA MERITA ASTFEL DE - HAI SA ZIC - MOSTENITORI >>..In aceiasi situatie sint si eu,,,si tot la fel VOI FACE= ACTE VINZARE CUMPARARE -la rude de grad 2, grad 3 iar copiilor - CARE NU STIU DACA MAI TRAIESC DE MIN 4 ANI,,,copiilor,, daca le voi da ceva,,le voi da - cind ei vor avea 60 de ani/daca mai traiesc/sufar cu inima si m-am pregatit deja cu/pt vinzari case/imobile,,,sau altora - CARE MERITA
ASA MERITA - ASTFEL DE MOSTENITORI,,,SA MUNCEASCA SI SA CUMPERE,,NU SA ASTEPTE MOSTENIRE - AUZI,,IL SCOATE SI = ALCOLIC SI,,,,,, TOATE DEFECTELE..
Tatal meu era alcolic si nu se misca din pat ..Apropo - tatal dvs - CUM STATEA CU - SPALATUL,,PE CORP,,PE CAP ETC,,CU PIATA? CINE II FACEA PIATA?,,CE MINCARE MINCA? - HRANA RECE, SAU MINCARE GATITA ? Putea merge la TOALETA,WC,,? HAINELE CINE I LE SPALA? SAU NU I LE SPALA NIMENI ?- CACI SE SPUNE - CA NU SE MISCA DIN PAT ?! - NEVOILE LE FACEA IN PAT ? TATAL DUMNEAVOASTRA ? SI MULTE ALTELE
ATENTIE - ESTE - CU RINDUL,,,,ORICE CAL DE CURSE AJUNGE GLOABA,,,ORICE MASINA NOUA - AJUNGE - O VECHITURA

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
barbutop55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare floreradiana floreradiana Buna ziua. As dori sa imi dati si mie cateva sfaturi. Parintii mei au facut acte de vanzare cumparare, pe casa si terenul aferent, surorii mele si cumnatului, ... (vezi toată discuția)
Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)