avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizie finala. Cand?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizie finala. Cand?

Pe scurt: am avut un proces pe care l-am castigat la fond, apoi paratul a facut recurs la care s-a dat "Decizia nr. 290. Constată nul recursul pentru nemotivare în termen".
Problema este ca decizia aceasta s-a dat pe 20 noiembrie 2011, este normal ca pana astazi sa nu primesc in posta decizia stampilata de la Tribunal?
Scrisoarea ma tine in loc deoarece fara decizia finala primita nu pot sa cer cheltuielile de judecata. Inca odata, este normal ca o decizie finala sa intarzie atat de mult?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AvFM , utilizator 10:52, 1 Februarie 2012
Hotararile date in recurs nu se comunica. duceti-va la judecatorie si investiti hot cu formula executorie.
nu primit cheltuieli de judecat deoarece nu s-a judecat pe fond ci a fost anulat
Decizia pronuntata in recurs nu se comunica.
Urmeaza sa mergeti la arhiva instantei sa verificati daca instanta a redactat hotararea, de pe care sa faceti o copie, sa o legalizati.
Multumesc pentru raspunsuri.
De la respingerea recursului au trecut 2 luni, si hotararea nu a fost inca redactata, este normal? Fara hotarare nu pot sa incep demersurile necesare pentru cheltuielile de judecata.
Din păcate este "normal". În funcţie de încărcarea cu dosare a instanţei, motivarea hotărârii poate dura destul de mult, chiar de ordinul lunilor.

Nu vreau să vă sperii, dar "recordul" meu personal este de aproape 5 luni......
Multumesc pentru raspuns, chiar daca este unul care nu imi lumineaza ziua ca sa zic asa. La Judecatorie nu mi s-a spus nicio data aproximativa de aceea eram nesigur de termen, fiind un incepator in ale salilor de tribunal.

Alte discuții în legătură

Cerere pentru urgentarea redactarii unei decizii simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, Am o problema referitoare la urmatoarea situatie: Soc. comerciala la care lucrez a fost amendata contraventional de garda financiara. Am facut ... (vezi toată discuția)
Obtinerea hotararii definitive garleanu garleanu Am avut un process la tribunal.S-a dat o hotarire a instantei de fond.Partile au fact recurs la curtea de apel.Recursurile au fost respinse ca nefondate ... (vezi toată discuția)
Sentinta a curtii de apel neredactata. ce pot face? Adrian3382 Adrian3382 Am un dosar la Curtea de Apel cu hotararea data in luna martie iar eu nu pot scoate sentinta deoarece mi se spune ca inca este la judecator. In cazul acesta ... (vezi toată discuția)