avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare auto de la o persoana fizica (neautorizata)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare auto de la o persoana fizica (neautorizata)

Buna,
Situatie: Sunt SRL fara TVA. Vrau sa cumpar un auto second de la o persoana la valoarea de 2000 euro. (Nu e PFA nu e AF nu e II..e o persoana oarecare care-si instraineaza un bun propriu)
Procedura presupun ca e intocmirea unui contract de vanzare cumparare.
Omul radieaza masina in scopul inmatricularii. Anunta organul fiscal de la primarie sa scoata din evidenta (pentru impozit).
SRL-ul meu poate trece in contabilitate suma platita pe baza contractului de vanzare cumparare?
Sunt obligat ca sa inmatriculez imediat masina cum intra in patrimoniul firmei?
Necesita niste reparatii inainte sa duc la RAR, normal care se vor face pe cheltuiala mea..nu a firmei.
Nu stiu exact procedurile..trebuie dus la RAR inainte de radiere de pe numele vechiului proprietar?
Pot sa inmatriculez masina pe firma chiar daca are 20 de ani?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: halesday , utilizator 09:27, 1 Februarie 2012
Orice bun pe care il achizitionezi in numele SRL-ului trebuie trecut in contabilitate.....altfel il poti achizitiona ca si persoana fizica si sa inchei pe urma contract de comodat precum folosesti respectivul autovehicul pentru desfasurarea activitatii societatii.
In privinta inmatricularii imediat dupa achizitionare e normal si logic sa o si inmatriculezi imediat pentru ca astfel vei aparea ca titular al respectivului bun.
Poti inmatricula masina chiar daca are 20 de ani , desigur cu plata aferenta a taxei auto.
Multumesc "av_plac"..tocmai s-a mutat pe 2013 obligativitatea platii taxei auto daca am inteles bine... sau firmele au regim special la cumpararea auto?
Tocmai de asta am si pus intrebarea de mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
halesday, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)
Dovada plata anaf + chitanta ? alexandru08 alexandru08 Buna ziua Doresc sa imi cumpar un autoturism sh (prima mea masina) si am oarecare nedumeriri in ceea ce priveste taxa auto. Masina pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)
"comercializare" masini max blue max blue Buna seara, as avea o intrebare legata de vinderea unei masini. Am achizitionat o masina second hand de la o firma din Romania, firma care la randul ei a ... (vezi toată discuția)