avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actionat in instanta de CARPATICA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actionat in instanta de CARPATICA

Buna ziua, am fost dat in judecata de [EDITAT] pentru un accident produs din culpa mea cu ceva timp in urma. Am sa incerc sa fac o relatare simpla a celor intamplate: Ma aflam pe strada x iar in urma unei derapari pe un slau inghetat am lovit o masina parcata regulamentar pe partea dreapta. Nu m-a rabdat inima sa plec pur si simplu si am luat legatura cu proprietarul care a fost de acord sa incheiem o constatare amiabila. Respectivul si-a reparat masina prin casco urmand ca societatea de asigurari Casco sa isi recupereze prejudiciul de la asiguratorul meu [EDITAT]. A avut loc un proces in instanta care s-a finalizat cu succesul firmei Casco. Ulterior [EDITAT] s-a indreptat impotriva mea (eu fiind asigurat la ei [EDITAT]). Maine trebuie sa ma prezint la tribunal in acest proces, va rog ajutatima cu opiniile voastre, eventual sfaturi ce aparare ar trebuii sa abordez, precizez ca nu am bani pentru angajarea unui avocat. Din cate am inteles este vorba de suma de 50 mil lei vechi care imi este imputata mie de cei de la [EDITAT] reprezentand diferenta intre calculele lor de reparatii pentru autovehicolul avariat si costul efectiv al reparatiilor. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Hayass , utilizator 22:23, 9 Aprilie 2012
Daca la data accidentului detineati o polita de asigurare RCA valabila la [EDITAT].... atunci acestia nu au dreptul de a solicita nici-un fel de suma de la dumneavoastra, in situatia declarata. Se pot actiona si asiguratii in instanta dupa acordarea despagubirilor in cazul in care evenimentul in cauza face obiectul unei cercetari penale (erati sub influenta bauturilor alcoolice, nu aveati permis, accidentul a fost produs in timpul comiterii unei infractiuni, etc.).
Mai exista varianta ca acestia sa sesizeze ulterior o gresela in constatul amiabil.... o problema cu actele si datele declarate in acesta (valabilitate documente, valab. permis, etc) ... mi bine spus ceva care nu va dadea dreptul de a conduce in acel moment.... asta insa nu inseamna ca este problema dumneavoastra. Daca era situatia de asa natura, nu se accepta si nu se castiga regresul firmei de casco in instanta.
Este chiar aberanta situatia. Indicat este sa va angajati un avocat pentru a va apara in instanta deoarece acestia au o armata de juristi intruiti in domeniu si care nu fac altceva decat sa incerce sa deruteze instanta si sa obtina banii prin orice mijloace. In cazul in care aveti un avocat si castigati acestia sunt obligati si la plata cheltuielior de judecata.
Ar trebui sa detaliati ca sa ne putem forma o opinie clara asupra situatiei in cauza.... ce scrie in citatia pe care a-ti primit-o ?
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Nu ma aflam in nici una din situatiile pe care le-ati mentionat, si aveam o polita valabila la Carpatica. Inteleg ca daca angajez un avocat, onorariu acestuia va cade in sarcina reclamantei ,,carpatica'' in cazul in care procesul ar fi castigat de subsemnatul? Nu am bani pentru plata onorariului unui avocat, va rog sa ma lamuriti. Numai bine.
Initial onorariul il achitati dumneavoastra dar daca castigati ... in baza documentelor legale eliberate... va recuperati banii ca si cheltuleli de judecata.
Ce anume este inscris in citatie ... ? In ce calitate sunteti chemat in intanta ?
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
intimat (parat)
Da... in cazul acesta clar va actioneaza in instanta ...
Care sunt insa solicitarile acestora...
Daca puteti scrieti exact ce anume apare in citatie sau puneti numarul de dosar si unde se judeca.

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
La apel am fost citat intervenient fortat iar acum la recurs sunt citat intimat joshuaa joshuaa Buna ziua In 2011 am avut un accident fara victime iar eu am fost vinovat. Am facut intelegere amiabila cu celalalt sofer i-am dat asigurarea mea rca(Astra). ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)