Buna ziua. Cer si eu ajutorul intr-o problema. Se poate ca pensia alimentara sa fie sistata cu acordul partilor,fara a se ajunge in instanta? Adica ce acte trebuiesc duse la serviciul tatalui,ptr sistarea pensiei(pensia i se opreste din salariu)?
Pensia alimentara este dreptul copilului si nu dreptul parintilor.
Daca tu esti cel obligat la plata pensiei alimentare atunci gandeste-te ca neplata pensiei alimentare e infractiunea de abandon de familie. Desigur ca in conditiile in care te impaci cu fosta sotie sau mama copilului nu ai nevoie de acte ca sa faci ce vrei tu sa faci, dar daca intervine o cearta intre voi ulterior si o sa iti faca plangere penala pt abandon de familie cum ca nu ai fi platit pensia, tu cum ai sa dovedesti?
Concluzia e ca pensia trebuie platita asa cum ai facut si pana acum fiindca e dreptul copilului , dar si pentru a un avea probleme pe viitor.
Depinde de situatie. Daca beneficiarul pensiei este inca minor, pensia nu poate fi sistata pana la majorat.
Daca beneficiarul pensiei este major si detine o hotarare de stabilire a pensiei in favoarea majorului care la momentul stabilirii pensiei se afla in continuarea studiilor, iar in hotarare este stipulat ca pensia este datorata pana la finalizarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25/26 ani, aveti nevoie de un inscris care sa ateste ca nu va mai aflati in continaurea studiilor.
Daca instituirea popririi s-a facut printr-o hotarare a instantei, in acest caz, pentru sistarea popririi aveti nevoie tot de o astfel de hotarare. Parerea mea este ca, daca ati ajuns la o intelegere prin care tatal isi executa obligatia de intretinere in natura fata de copil, puteti sa va adresati instantei cerand modificarea masurii luate.
O seara placuta!
Asa cum s-a aratat mai sus este vorba de un drept al copilului.
Daca vreti sa ii dati banii inapoi dupa ce ii primiti aveti aceasta posibilitate faptica ( daca discutam despre existenta acestui drept discutia ar fi complicata...).Adica sa ii returnati banii primiti...
Altfel nu veti rezolva sub aspect legal...
Pensie alimentara
maya-marya
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care am sa o prezint:
In urma unui divort, a ramas un copil in grija mamei, care urmeaza sa primeasca ... (vezi toată discuția)