avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pasii pe care trebuie sa-i urmeze un angajator pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pasii pe care trebuie sa-i urmeze un angajator pentru a trimite un angajat in somaj

Va rog sa imi spuneti daca procedez corect ca si angajator: desfiintand un post din firma trebuie sa bag in somaj un om,procedez astfel...din data de 02.02.2012 pana in 29.02.2012(20 zile lucratoare) ii dau preaviz dupa care cu 01.03.2012 inceteaza contractul cu art 65...ii completez anexa 14 pe care o depun la Agentia de somaj pentru a scoate stagiul de cotizare sau ii dau lui anexa 14 ?(stagiul pot sa il scot si in perioada in care el este in preaviz?)....Apoi ii dau salariatului adeverinta de vechime de la firma si cam asta.....procedez bine???
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:12, 1 Februarie 2012
Dumneavoastra ca angajator ii inchideti in revisal contractul de munca, ii dati decizia de incetare a contractului, fisa de lichidare si adeverinta de vechime(care tine loc de carte de munca).
Pentru ca el sa-si depuna actele la somaj, ii completati, semnati si stampilati acea anexa (tabel cu contributiile la fondul de somaj datorate si platite pentru respectivul salariat).I-o dati persoanei care o va depune singur alaturi de celelalte acte.
Aveti un model la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 2011 suciugeorgeta suciugeorgeta Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)
Somaj urtimudo urtimudo Buna ziua, Daca sint somer si ma angajez iar dupa 2 luni sint disponibilizat , primesc in continuare ajutor de somaj ? (vezi toată discuția)
Valoarea indemnizatiei de somaj gratyela gratyela Buna ziua. Incepand cu 5 Ianuarie,voi termina concediul de crestere a copilului,angajatorul imi va desface contractul de munca prin desfijntarea postului(art ... (vezi toată discuția)