Buna!! vreau sa ma ajutati cu un sfat daca se poate,,un prieten era in masina cu alti 2 prieteni mergand pe strada aia 2 au coborat si au batut si talharit pe cineva fara ca prietenul meu sa stie ce vor sa faca,totul a durat 1 min,dupa talharie au urcat aia 2 in masina si au plecat cateva sute de metri ,cand a auzit ce au facut ia dat jos,deci el nu a stiut ce vor face aia 2, nu a pus la cale talharia nu a stiut nimic nimic ,daca aia 2 dau declaratie ca el nu a stiut si ca nu a pus la cale cu cei 2 talharia ,acu e cercetat pentru complicitate de talharie,ce risca acum omu acesta? acu este plecat din tara pt ca lucreaza in irlanda ,va multumesc daca puteti raspunde si ajuta:
Complicele se pedepseste ca si autorii. In acest moment probabil dosarul se afla la organul de cercetare penala a politiei. Daca este vorba de talharie inseamna ca victima a fost deposedata prin violenta de bunuri. Obligatia imediata a prietenului dvs. era ca dupa ce a cunoscut ce au facut cei doi, adica a luat act de savarsirea unei infractiuni sa sesizeze organele competente. Cu toate acestea numai prin cercetare se pot individualiza participatiunile. L-as sfatui pe prietenul dvs. sa aiba mare grija in aceasta faza si sa incerce sa dovedeasca nevinovatia. Primul lucru ar fi declaratiile autorilor faptei, coroborate cu alte detalii.Aceeasi recomandare, adica, reprezentarea prin avocat.
Recunosterea faptei
florin2kx
Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)