avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la un salariu mediu pe unitate la nastere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la un salariu mediu pe unitate la nastere?

Buna ziua,

In ce conditii pot solicita angajatorului acest salariu?
Are dreptul oricine sa-l solicite daca este angajat?
Specific ca am semnat cu angajatorul in luna Ian 2011 doar CIM.
Ce reprezinta Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National? - acesta reprezinta "baza" dupa care se incheie CIM si restul contractelor?

c. Baza legislativa

Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 15:31, 1 Februarie 2012
Acest salariu se poate solicita de catre oricine are dreptul.
Acest drept trebuie sa fie continut intr-o forma de contract sau dispozitie legala:

-CIM
-Contract colectiv de munca aplicabil
-Regulament de ordine interioara
-alte disapozitii legale in ceea ce priveste raporturile dv. de munca

Din pacate CCMUNN a fost desfiintat prin "grija" guvernului, prin "asumarea raspunderi" de catre iresponsabili si ca atare sa-l lasam sa se "odihneasca in pace"
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privind salariu bonus la nastere loricica loricica am nascut in decembrie 2007 si acumam aflat de acest salariu bonus care se da la nastere mamei .am facut o cerere la unitate si am primit un raspuns negativ ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere anonim1607 anonim1607 Buna ziua,sunt angajator,medic de familie aflat in contract cu Casa Nationala de Asigurari(persoana fizica autorizata).Am,angajat acum 5 ani o asistenta,care ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere anonim1607 anonim1607 Buna ziua,sunt angajator,medic de familie aflat in contract cu Casa Nationala de Asigurari(persoana fizica autorizata).Am,angajat acum 5 ani o asistenta,care ... (vezi toată discuția)