avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat in oras pentru lipsa luminilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat in oras pentru lipsa luminilor

Un amic a fost oprit de organele politiei rutiere, in oras, si amendat pentru ca nu avea aprinse luminile cu suma de 140 lei. Bineinteles ca nu a vrut sa semneze procesul verbal de contraventie si nu stie unde a fost incadrata fapta. Va rog sa-mi spuneti daca agentul a facut abuz sau nu.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:04, 1 Februarie 2012
sunt orase traversate de catre DN sau E si atunci trebuie sa ai luminile aprinse chiar daca este in interiorul localitatii deoarece drumul nu isi schimba regimul - tot DN si E ramin. in ce oras a fost oprit?
matahachiro a scris:

sunt orase traversate de catre DN sau E si atunci trebuie sa ai luminile aprinse chiar daca este in interiorul localitatii deoarece drumul nu isi schimba regimul - tot DN si E ramin. in ce oras a fost oprit?

Aveti perfecta dreptate, dar un conducator auto care circula intr-un oras mare de unde stie care este traseul drumului national sau european? Cu semnalizarea rutiera suntem la pamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contravenție completat ilizibil. care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am? Paul787 Paul787 Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ... (vezi toată discuția)
Drumuri nationale/europene in interiorul localitatilor? ionelazibi_94 ionelazibi_94 am fost oprit de politie si mi-a fost intocmit pv de contraventie pentru ca circulam cu luminile stinse si nu aveam nici rovinieta.ma aflam in interiorul ... (vezi toată discuția)
Lumini de intalnire obligatoriu sau nu in localitate, pe traseul unui drum european? unudepenet unudepenet Dragi forumisti, Problema mea este urmatoarea: am capatat 2 puncte penalizare pentru conducerea autoturismului fara lumini de intalnire pe un drum european ... (vezi toată discuția)