avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detin o camera de filmat montata pe masina, special ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detin o camera de filmat montata pe masina, special conceputa pentru a filma traficul rutier, este un dispozitiv legal?

Buna ziua, detin o camera de filmat montata pe masina special conceputa pentru a filma traficul rutier. As avea 2 intrebari la dumneavoastra.1- sunt legale astfel de dispozitive? si 2- in cazul unui eveniment in trafic- are vreo valoare intrgistrarea facuta cu aceasta camera?
Imi cer scuze daca aceasta intrebare a mai fost adresata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 17:46, 3 Februarie 2012
1-Sisteme de inregistrareaudio/video pot fi legal detinute,montate si utilizate numai de catre autoritatile special abilitate
2-Art 91*1 codul de procedura penala prevede ca
inregistrarile pe banda magnetica pot constitui proba,numai daca sunt autorizate de catre procurorul desemnat,in cazurile si in conditiile prevazute de lege
sa inteleg ca nu este legal sa detin un astfel de dispozitiv? cum as putea fi tras la raspundere si de catre cine? astfel de camere sunt destul de populare atat in romania cat si in afara. gasesti mii de filmulete facute cu aceste "dash cam". multor soferi le-a folosit in clarificarea evenimentelor in trafic atat in fata organelor de la rutiera cat si in fata asiguratorului. revin astfel cu intrebarea adresata la inceput. multumesc
Este absolut legal si chiar poate fi folosita ca proba intr-un dosar daca ajuta la solutionarea cauzei si procurorul este de acord sa o ia in considerare. La fel sunt si camerele de supraveghere din tot felul de locuri. Atat timp cat este montata pe propria masina se poate justifica ca fiind necesara pentru protejarea bunului propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video versus camere video Corneliuz Corneliuz Imaginile camerelor video instalate pe o proprietate pot fi folosite in instanta ca probe in cazul unor infractiuni. Cele instalate de autoturisme nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera video in loc public Azorel2010 Azorel2010 Buna ziua, anticipat sa ma scuzati in cazi ca deja a fost dezbatuta acest subiect. Doresc sa stiu 2 lucruri esentiale pentru mine personal (si altii care ... (vezi toată discuția)
Filmarea de pe aparatul radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care nu se observa pe filmarea de pe apratul radar persoana care conduce autoturismul se poate anula procesul ... (vezi toată discuția)