avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerecunoasterea grupei 2 de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerecunoasterea grupei 2 de munca

Tatal meu are 59 de ani si a vrut sa se pensioneze anticipat.Totul parea in regula dar cei responsabilio nu ii recunosc clasa 2 de munca desi in cartea de munca este specificat acest lucu iar printr-o adeverinta de la combinatul de celuloza si hartie unde a lucrat se adevereste acest lucru.
Unde este adevarul?de ce nu i se recunoaste clasa 2 de munca daca este trecuta in cartea de munca?
Pot inspectorii de la casa de pensii sa ignore acest aspect?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: bozdogvalentin@gmail.com , utilizator 20:04, 20 Aprilie 2019
marco9, tatal meu a iesit la pensie de invaliditate in octombrie 2009si avea cotizati 33 de ani si 9 luni,si i-a trecut +5 ani de grupa II, in fine nu prea le am cu chestiile astea doar m-am uitat pe decizia de pensionare si am vazut stagiul de cotizare: 38 de ani si 9 luni.
P.S: pensia de boala se adauga la vechime.
Perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate se ia in calcul numai la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.
Va rog fiți bun, Mă puteți ajuta cu un sfat despre cum reușesc pt mama care a lucrat la SN Zlasti jud. Hunedoara, și 8 ani i-au dat grupa a treia și de fapt era grupa a2a. Colegele dânsei au dat an judecată și au reușit să primească gr2 și diferența de bani, dar noi locuim la Teleorman și nu putem sa vorbim cu dânsele.Va rugam poate ne puteți ajuta.Va mulțumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate adeverinta gr. ii de munca eliberata anterior ordin 590/2008 irimiacristi irimiacristi Bună ziua, Doresc să îl ajut pe tatăl meu să obţină pensionarea la vârstă sau anticipat, anticipat parţial, după caz. În prezent beneficiază ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensie la limita de varsta MihaelaRoxana23 MihaelaRoxana23 Buna seara! Acum ceva timp mama mea si-a depus dosarul pentru pensie la limita de varsta, iar acum cateva zile i-a venit decizia de respingere. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Annesapa Annesapa In perioada 01.01.1976 - 31.12.1989 am lucrat intr-un institut de cercetare-proiectare in calitate de tehnician proiectant. Pentru aceasta perioada mi s-a ... (vezi toată discuția)