avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Doresc sa cumpar un autoturism care este inmatriculat ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Doresc sa cumpar un autoturism care este inmatriculat pe societate comerciala

Doresc sa cumpar un autoturism care este inmatriculat pe societate comerciala, administratorul nu stie ce taxe trebuiesc achitate si cui sa se adreseze ptr. a o radia de pe firma si vinde apoi mie, m-a rugat sa ma interesez, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 22:23, 1 Februarie 2012
In primul rand trebuie sa plateasca impozitul pentru autoturism ,apoi incheiati un contract de vanzare cumparare iar taxele sunt afisate la Serviciul de circulatie.
Aveti grija sa nu aveti probleme ulterior cu procesele...
Daca firma va intra in insolventa pot aparea probleme juridice neplacute...
Multumesc.
Sunteti cumparator de buna credinta, va factureaza dupa ce in prealabil scoate un certificat de informare cu privire la taxele si impozitele aferente rolului acelei firme.Daca are mai multe datorii, va trebui sa le achite pe toate pt. a fi admisa cererea de radiere de pe vechiul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Dacie mostenita fara acte cipry_blue cipry_blue Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor intr-o problema destul de urgenta. Tatal meu a decedat in urma cu sapte ani si in urma lui am ramas 3 mostenitori: ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism stef0957 stef0957 am vandut in anul 2003 un autoturism renault 18,unei persoane din Bucuresti si i-am dat acestuia numai talonul masinii, cartea de identitate a autovehiculului ... (vezi toată discuția)