avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cont in banca special pentru PFA - absolut necesar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cont in banca special pentru PFA - absolut necesar?

Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns. Este contul special pentru PFA absolut necesar celui care desfasoara aceasta activitate sau banii se pot incasa si intr-un cont obisnuit (pe care sa zicem ca-l putem dedica numai PFA-ului)?

Va intreb deoarece comisioanele practicate de banci pentru aceste tipuri de conturi sunt destul de mari si neavantajoase (multe te trec ca persoana juridica, desi nu esti).

Mai am o intrebare:

daca mi-am deschis cont pentru PFA la o banca si constat ca e dezavantajos sistemul lor de percepere comisioane si vreau sa imi inchid acest cont si sa-l deschid la alta banca, trebuie sa umblu foarte mult (pe la Administratia Financiara, CAS, Casa de Pensii..) ca sa declar schimbarea contului? Se poate face acest lucru, schimbarea contului?

Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:09, 1 Noiembrie 2008
nu exista prevazuta obligativitatea unui cont bancar special pentru persoabele fizice autorizate, asa ca daca vreti putetui deschide sa nu nu cont bancar.
asa este, puteti lucra in numerar o perioada de timp, cat veti gasi o banca care sa perceapa comisioane mai mici. Nu va fi usor sa o gasiti, intrucat pe acest segment, cel putin potrivit statisticilor bancile realizeaza cam 80% din venituri din comisioane. F. Mult si, cu siguranta, va trebui sa ne judecam pe acest aspect, nu peste mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid un cont bancar pentru srl buliway buliway Buna ziua, As dori sa-mi deschid un cont bancar pentru SRL-ul meu, dar nu stiu la ce banca sa ma duc. Aveti cumva sugestii din acest punct de vedere? (vezi toată discuția)
Recuperare bani moșteniți dintr-un cont cec bank gabriel32 gabriel32 Buna ziua, In urma decesului bunicii, eu și sora mea am rămas mostenitori (avem certificat de Moștenitor) pe bunurile deținute de aceasta printre care ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa? ContSters115190 ContSters115190 Buna seara! Sunt PFA, si am o intrebare la care as fi bucuros daca mi ar raspunde cineva, si anume: Sunt obligat printr-o prevedere legala sa am cont bancar ... (vezi toată discuția)