avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CONT BANCAR PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CONT BANCAR PFA?

Buna seara!
Sunt PFA, si am o intrebare la care as fi bucuros daca mi ar raspunde cineva, si anume: Sunt obligat printr-o prevedere legala sa am cont bancar special pentru PFA sau pot sa-l utilizez pe cel personal?
Mentionez ca intentionez sa-mi trec pe facturier contul bancar utilizat pentru activitatile persoanale. As dori un raspuns care sa dea trimitere la o lege, HG, cod fiscal, orice.... Am auzit tot felul de pareri, fara ca cineva sa zica: "Da, esti obligat conform art.... legea....." Totusi comisioanele bancilor sunt cam mari pentru micile activitati de PFA. Cred ca acest raspuns il asteapta mai multa lume.
In speranta ca imi va raspunde cineva la aceasta intrebare, va multumesc!:D
Cel mai recent răspuns: ContSters115190 , utilizator 20:20, 30 Noiembrie 2009
Vedeti si Lege nr. 300/2004 din 28/06/2004 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 576 din 29/06/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent.
Si eu am vrut sa fac acelasi lucru, sa utilizez un cont personal pentru incasarea facturilor prin banca, insa am intrebat la banca si mi s-a explicat ca nu pot face acest lucru, ca trebuie sa deschid un cont distinct.
Evident, comisioanele pentru persoanele fizice difera fata de cele pentru persoane juridice (la banca la care am intrebat comisioanele pentru persoane fizice sunt zero).
Se va deschide un cont bancar special in baza actelor de constituire PFA.
Va multumesc, pentru raspuns.
Acum o sa ma duc sa-mi schimb statul persoanei din persoana fizica in PFA, sper sa se poata. Si da, m-am mai documentat si intradevar atunci cand se face un transfer bancar, banca nu o sa poata sa ma recunoasca, intrucat eu sunt identificata cu CNP si nu cu XYZ PFA, CIF:...

Va urez o seara placuta si va multumesc tuturor care mi-au dat un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pentru pfa avas avas Buna dimineata , intrebarea mea este urmatoarea : pentru PFA contul bancar poate fi cel personal ca persoana fizica ?Multumesc (vezi toată discuția)
deschidere cont bancar pentru profesie liberala dragoscosmin23 dragoscosmin23 Buna ziua. Sint medic si am obtinut de la Administratia Financiara certificatul de inregistrare fiscala sub forma: Nume Prenume- Medic CNP: ... (vezi toată discuția)
Sugestii cont bancar pfa si altele white,wizard white,wizard Buna ziua, urmaresc cu interes forum de ceva vreme. Zilele acestea am reusit sa finalizez inregistrarea unui PFA cu venit real, fara TVA. Am mers la ... (vezi toată discuția)