Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema :
Dupa obtinerea unui titlu executoriu, SC X SRL a solicitat executorului judecatoresc executarea silita a SC Y SRL pe bunuri mobile si imobile ale acesteia.
Executorul judecatoresc a aflat ca SC Y SRL detine un utilaj pe care l-a identificat si indisponibilizat prin proces verbal, acest utilaj aflandu-se in curtea sucursalei SC Y SRL, avea nr. de inventar dat de SC Y SRL si nu a fost prezentat executorului niciun act de instrainare.
Dupa intocmirea procesului-verbal de instituire a sechestrului, SC Q SRL a formulat contestatie la executare, motivand ca respectivul utilaj a fost achizitionat de ea in urma cu 3 luni, prezentand in dosar copia facturii intocmite in acest sens.
Factura respectiva nu a fost achitata nici pana in prezent.
Contestatia a fost admisa, cu toate ca s-au adus ca argumente faptul ca factura este emisa pro causa, ca SC Q SRL avea aceiasi actionari ca si SC Y SRL , ca pretul a fost neserios, fiind de 8 ori mai mic decat valoarea reala a utilajului etc.
In paralel, SC Q SRL a notificat SC X SRL sa ridice sechestrul, respectiv sa nu-i mai indisponibilizeze utilajul.
SC X SRL a raspuns ca este de acord cu ridicarea sechestrului, dar nu are atributii in acest sens, iar aceasta posibilitate ii apartine exclusiv executorului judecatoresc caruia trebuie sa i se adreseze pemtru orice problema legata de executare.
In prezent, SC Q SRL solicita despagubiri de la SC X SRL pe perioada de timp cat utilajul a fost sechestrat.
Exista posibiltatea ca instanta de judecata sa oblige SC X SRL sa achite daunele solicitate de SC Q SRL sau raspunderea, respectiv culpa este exclusiv a executorului ?
Executorul judecatoresc nu este singurul care are posibilitatea de a identifica si indisponibiliza bunurile debitorilor ?
Executorul judecatoresc poate raspunda pentru o eventuala eroare in identificarea unui bun in ceea ce priveste proprietarul acestuia si cu privire la sechestrarea nelegala a respectivului bun ?