avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele de bloc face abuz de functie !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele de bloc face abuz de functie !?

Buna ziua la toata lumea.

Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; musafirul nestiind cine e respectiva persoana { putea fi oricine } bineinteles ca nu ia aratat buletinul spunandu-i ca el vine in vizita la cineva si nu i se pare normal sa fie legitimat.

Auzind acestea m.am dus sa.l intreb pe presedintele de bloc care lege ai permite sa faca chestia asta,....acesta mi.a raspuns ca el detine cartea de imobil si ca ar avea acest drept.

Iar daca nu.i aduc buletinul musafirului meu sau o hartie de la administratia blocului unde acesta domiciliaza- ca sa vada el ca musafiul meu plateste undeva intretinerea , o sa ma puna la plata intretinerii cu o persoana in plus; mi se pare o aberatie totala. Eu stiu ca de legitimat o poate face doar un reprezentant al legii {polititst} .

Doresc sa stiu daca presedintele de bloc a facut abuz sau este depasit de situatie si n uare ce cauta in administratia blocului !!!??!!!.
Astept raspuns de la cineva avizat sau care are cunostinte in domeniu.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:47, 6 Noiembrie 2008
Sunt perfect de acord cu aceste raspunsuri, ale d-nei Andreea..
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2008
elga50, moderator
cermak gruianu a scris:

In ceea ce priveste dovada ca plateste intretinere la alta adresa este ceva normal.Multi administratori, presedinti de bloc fac acest lucru insa de obicei cand primesc reclamatii de la locatarii din bloc care sesizeaza persoane straine care locuiesc "pe ascuns" in bloc.
va rog sa precizati ce act normativ prevede ca o persoana trebuie sa faca dovada ca plateste intretinerea la o alta adresa, cu numarul articolului si/sau aliniatului respectivei prevederi "legale"
in legea 230/2007 si norma de aplicare a acesteia nu am gasit asa ceva dar, dvs fiind avocat, poate aveti mai multe informatii in privinta asta.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Asta i.am spus si eu presedintelui {apropo...e femeie, ca doamna nu pot s.o numesc la ce vocabular are..ma rog asta e alta pb cu care se confrunta locatarii din bloc} .........ca am citit legea 230/2007 care spune ca se trece la plata intretinerii o persoana care locuieste intr.un imobil mai mult de 15 zile...iar musafirul meu vine de 2-3 ori pe saptamana...[ precizez ca e vorba de prietenul meu}. i.am zis ca o sa.l trec la plata intretinerii daca va fi cazul sa stea la mine mai mult de 15 zile pe luna .

Din pct meu de vedere nu cred ca am prejudiciat cu ceva pe ai mei vecini: apa se contorizeaza, cu liftul nu urca, galagie nu face , {spre deosebire de prietenele presedintei care se cearta la telefon la 2 noaptea sau in fata scarii pe unde intra toti locatarii din bloc ai derj cu vocabularul lor de mahala ,....dar deh cine se aseamana se aduna-prietenie mare:) }.

Cine imi poate oferi solutii pentru a reusi s-o 'arunc' legal de pe scaunul pe care crede ca la ocupat pt toata viata, pt ca altceva nu a facut la viata ei decat sa de-a din gura in cel mai jalnic mod....{dar mai are timp ,e tanara are in jur de 35 ani }
Majoritatea locatarilor se plang de comportamentul ei dar nimeni nu face nimic...cand am auzit cine este presedinte de bloc..nu mi.a venit sa cred pt ca stiam ce fel de persoana este...cred ca a facut matrapazlacuri si a cinstit cu vre.o bere pe cei care au ales.o, ..dar nu vreau sa fiu nedreapta..poate merita sa fie presedinte de bloc dar trebuie sa invete sa fie civilizata mai intai {parerea mea personala despre aceasta femeie}.

Astept vesti de la voi, o seara buna.
solutii:
1. fiind angajata a blocului, poate fi revocata din functie de catre comitetul executiv al asociatiei. deci ar trebui sa va adresati presedintelui in privinta asta si comitetului executiv
2. ati spus ca "Majoritatea locatarilor se plang de comportamentul ei ". pe baza de tabel nominal, mergeti la fiecare apartament din usa in usa ca sa convocati adunarea generala extraordinara a asociatiei in care sa puneti in discutie demiterea administratoarei, sau chiar tabel pt demiterea acesteia direct. tabelul sa contina numele fiecarui proprietar si sa aveti semnaturile acestora
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2008
ContSters61266, utilizator
Buna, tocmai despre presedinta blocului este vorba - EA face pe stapana locului .

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Grup furacios administrator-presedinte -cenzor ContSters153431 ContSters153431 sunt vicepresedinte la o asociatie. problema este ca cenzorul nu controleaza, presedintele face doar ce vrea administratorul sau el personal, cheltuielile si ... (vezi toată discuția)