hotararea curtii de apel este privitoare la un caz penal ucidere din culpa si este specificat pe ea defenitiva. intrebarea mea este daca aceasta hotararea se poate ataca si daca se poate care sunt termenele in care se poate ataca si forumul unde?
in acesta situatie decizia curtii este definitiva.
eventual puteti incerca pe o contestatie in anulare la instanta de fond,o contestatie la executare ori o revizuire.
De atacat o puteti ataca insa problema de baza se raporteaza la sansele concrete de reusita.
De principiu, in caile de atac interne cota de a rezolva ceva este de cca1-2 %.
Pentru CEDO trebuie sa existe incalcari ale drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
La CEDO insa va dura probabil 7 ani pana sa se solutioneze cererea daca cumva nu se va respinge ca inadmisibila mai rapid...
Fiind o hotarare definitiva atunci nu mai puteti exercita nicio cale ordinara de atac.
Pt infractiunile de ucidere din culpa, judecata are loc in prima instanta la judecatorie si in recurs la Curtea de Apel, atat.
Cai de atac
danamatea
Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ?
S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo
darisdinu
buna seara ! sant un cetatean care a suferit un abuz din partea justitiei din romania
am fost condamnat fara sa fiu vinovat la 3 ani de inchisoare.
in data ... (vezi toată discuția)