avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somajul supus executari
Discuție deschisă în Executare silită

somajul supus executari

Indemnizatia de somaj este supusa propiri in caz de executare silita?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:05, 5 Februarie 2012
Mentionati pentru ce a fost stabilita obligatia de plata in titlul executoriu.
urmaresc un debitor ,(am de incasat niste bani ca urmare a unei sentinte definitive,debitorul a lucrat iar acum s-ar putea sa fie in somaj pina verifica executorulsa apoi vedem)-daca este in somaj executorul poate face propire?
Din cate stiu eu, si nu sunt un specialist, somajul nu poate fi supus unei executari silite.
Art 409 cpc
....
Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)
Poprire asupra concediului medical dcnicolet dcnicolet buna ziua, ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in ceea ce priveste posibilitatea recuperarii sumei rezultata dintr-o poprire infiintata la angajator si ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe somaj? adria81 adria81 buna , as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe somaj?precizez ca am ceva datorii la primarie ( impozite, + un prejudiciu pe care l-am cauzat institutiei ... (vezi toată discuția)