Am primit preavizul in data de 13 martie apoi decizia in data de 31 martie am mers in instanta iar conform probelor reiese ca in aceeasi luna martie firma a angajat 8 necalificati in data de 8 ceea ce incalca art 65 cm privind concedierea efectiva.Instanta mi a respins cauza spunind ca concedierea este legala. Ce ma sfatuiti sa fac ,o stramutare pe motive de banuiala legitima mi ar da sanse!. cu stima
Desfiinţarea locului muncii este efectivă, astfel cum cere legea, dacă locul de muncă în cauză a fost eliminat din statul de funcţii. Desfiinţarea locului muncii este efectivă, astfel cum cere legea, dacă locul de muncă în cauză a fost eliminat din statul de funcţii al angajatorului. Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
Impotriva deciziei pronuntate de catre instanta de fond, puteti exercita recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii sentintei. Recursul se va judeca la Curtea de Apel.
Referitor la stramutarea pricinilor :
În anumite situaţii în care judecarea în bune condiţii a unei pricini este pusă sub semnul îndoielii, legea permite strămutarea pricinii la o altă instanţă decât cea care, în mod normal, ar fi competentă să o judece.
Strămutarea pricinilor constituie mijlocul prin care o instanţă deşi competentă pentru soluţionarea unei pricini cu care a fost investită, este dezinvestită, iar pricina dată spre judecare unei alte instanţe de acelaşi grad.
Dupa pronuntarea hotararii de catre Tribunal, nu mai aveti posibilitatea de a face cerere de stramutare a procesului.
Va rog sa mi spuneti parerea dvs,daca in luna martie au fost concediate 3 persoane si angajate alte 8 necalificate ,,pe ce posturi,,?!!...,ESTE LEGALA CONCEDIEREA?
In caz de litigiu, instanta judecatoreasca este cea care apreciaza caracterul real, efectiv si serios al motivelor invocate de angajator la concedierea salariatilor.
Din punctul meu de vedere, aceasta concediere este nelegala intrucat concedierea nu a avut la baza o reducere de personal, dovada in acest sens fiind faptul angajarii acelor persoane in aceeasi perioada - martie 2008.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Stramutare proces
geco
Buna ziua.
Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)