buna ziua am o problema si va rog a imi acorda cateva informatii..am un copil de 8 luni si e doar pe numele meu iar tatal ma ameninta ca mi-l ia..se poate sa ii faca adn fara acordul meu?se poate sa imi ea copilul??sunt foarte ingrijorata va multumesc anticipat daca mi-ati raspunde sanatate si Doamne ajuta!!
Nu poate, deoarece conditia pentru efectuarea testarii este obtinerea consimtamantului din partea tuturor persoanelor care sunt implicate (mama, copil si tatal prezumtiv).Pentru copilul minor, desigur, consimtamantul se da de catre ocrotitorul legal.
am un copil de 8 luni si in certificat e doar pe numele meu rubrica de la tata nu este completata..iar tatal sau biologic acum si-a adus aminte ca are copil si vrea sa ii faca adn si sa mi-l ia.iar eu nu sunt deacord nici sa faca adn nici nu vreau pensie alimentara nici sa apara ca tata legal poate sa faca ceva in acest sens fara acordul meu??multumesc Doamne ajuta!
Daca nu reusiti sa va intelegeti, nu are ce sa faca decat sa actioneze in instanta pt stabilirea paternitatii si ce mai doreste in legatura cu cel mic.. sa aiba drept de vizita , sa contribuie la cresterea si educarea lui. Nu aveti cum sa va opuneti.
Madalina , ai o rubrica de cautare personalizata , langa titlul "Avocatnet" si cauta mai multe raspunsuri si comentarii date de-a lungul timpului, de ex. poti cauta "test adn acord" sau "recunoastere paternitate" si vei avea o viziune globala la problema pusa.
Succes!
Alte discuții în legătură
Paternitate
ameliepr
Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)