La recalcularea pensiilor militare conform OUG1/2011, stagiul complet de cotizare a fost stabilit la 20 de ani. Mie mi s-a calculat pensia de invaliditate folosindu-se un stagiu complet de cotizare de 27 ani si 7 luni, conform Anexei 6 din Legea 263. Ca urmare, am pensia mult mai mica decat colegi de-ai mei, iesiti acum un an si jumatate la pensie, care aveau vechime mai mica in serviciu (19 ani si 10 luni vs 22 ani si 3 luni).Acest lucru nu incalca prevederile Art.2 litera d din Legea 263, care spune" principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul public de pensii, contribuabili şi beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege"?
Un act normativ nu este un contract. A primi un punct de vedere contrar inseamna a nu mai modifica sau abroga niciodata nicio lege, hotarare de guvern, ordonanta etc.
Daca va referiti la relatiile dintre statul roman si categoriile sociale din sistemul militar, din nou nu exista reglementata legal obligatia statului roman sa mentina in vigoare niste acte normative pana cand iese toata lumea la pensie. S-ar ajunge tot la pastrarea sine die a unor acte normative, fara posibilitatea de a le modifica sau abroga.